Nytt

Journalistene og redaksjonen fremmer bevisst et bilde av migrantene for å skape mest mulig sympati. De velger f.eks ut bilder av kvinner og barn. Men sannheten er at over 80 % av dem som kommer er menn i sin beste alder.

Denkorteavis.dk har snakket med en politibetjent som har vært nede ved grensen og sett migrantstrømmen.

Han siger, at alle medier jagtede historien om lidende børn og kvinder. Men ifølge ham var 85-90 procent af asylansøgerne unge mænd i alderen 18-35 år.

Betjenten gør opmærksom på, at medierne dermed skabte et indtryk af asylansøgerne, der lå fjernt fra virkeligheden.

Selektiv dekning kalles det. Det underslåes også at den altoverveiende delen av de som kommer er muslimer. Mediene vet at befolkningen i årenes løp er blitt reserverte mot muslimenes evne til integrering. Likevel underslår de at Vest-Europa skal ta imot hundretusener på en gang. Hvilke sjanse har de til å integreres?

Hvem ga journalistene/redaksjonene mandat til å manipulere virkeligheten i den gode saks tjeneste, spør denkorteavis.dk:

Danmarks fremtid skal ikke bestemmes af en lille flok venstreorienterede journalister og politisk korrekte journalister, der misbruger deres adgang til de store medier.

Litt lenger ned ad veien kan det forutsies en reaksjon mot medienes dekning: Hvornår vil publikum ta til motmæle? Det er allerede tegn. BBCs reporter fortalt at han fikk masse negative reaksjoner på sine flyktningreportasjer fra Ungarn. Hvis den ensidige dekningen fortsetter vil folk uvegerlig spørre: Hvor blir det av vår synsvinkel? Hvis det kommer noe fra den hjemlige front er det kun lovprising av dugnadsinnsats og engasjement. Hvis det er andre reaksjoner fremstilles de som hatefulle.

Hvor lenge kan mediene holde dette spillet gående?