Nytt

Journalistisk Venstreparti har noen kort i ermet som de ustanselig spiller ut mot de borgerlige, for ikke å tale om høyrefløyen. Journalister med innvandrerbakgrunn har noen ekstra kort de kan spille ut.

Indisk-danske Divya Das, ankerkvinne og reporter i dansk TV2, er flink og smart. Men hvordan bruker hun sin smartness?

Ralf Pittelkow i denkorteavis.dk reagerte på hvordan hun satte nestleder i Venstre, Kristian Jensen, på plass på helt forfeilede premisser.

divya.das.jensen

 

Divya Das: ”Men Kristian Jensen, er det ikke korrekt forstået, at du ikke aner, om den politik, som I gerne vil føre, vil have nogen effekt på, hvor mange mennesker der kommer til Danmark. Du aner det faktisk ikke!”

Kristian Jensen: ”Vi ved, at det er det, som Frontex har sagt …(afbrydes)

Divya Das: ”…Nej, det er faktisk ikke det, som Frontex har sagt, kan jeg hilse og sige.”

Men det var Divya Das, der ikke anede, hvad hun talte om. Frontex skriver i sin årlige risikoanalyse for 2015 om de syriske asylansøgere, der er langt den største gruppe:

Det store flertal af syrere søger ikke asyl i det land, hvor de kommer ind i EU, men rejser videre til andre medlemslande. Det er der mange forskellige grunde til, ”især, at de forventer at modtage mere attraktive velfærdsydelser”.

Altså nøjagtig det, Venstre påstår for Danmarks vedkommende.

I øvrigt har lederen af Bulgariens Røde Kors, Mariana Stoyanova, under et besøg i Danmark i foråret udtalt, at ”menneskesmuglerne og asylansøgerne virkelig har fod på, hvor meget de kan få i sociale ydelser i de forskellige lande”.

Valgaftenen var Das i aksjon igjen, og viste de samme takter, men enda et hakk verre. Hun dekket Socialdemokraternes valgvake og da den negative trenden var tydelig tok hun for seg den ene prominens etter den anden og spurte: – Men synes du resultatet er rettferdig?

Heldigvis var tillitsmennene erfarne nok til å svare at det var et irrelevant spørsmål. I et demokratisk valg har velgerne alltid rett. Et parti kan ikke stille seg over velgerne.

Men det var faktisk dèt spørsmålet fra Das innbød til. Socialdemokraterne skulle svart at det var urettferdig at danskene stemte inn et parti med urene meninger.

Det spørsmålet gav en liten prøve på hva vi kan vente oss, hvis det multikulturelle renhetskortet får armslag. Da finnes det en ny betydning av ordet rettferdighet.