Innenriks

Før valget advarte Høyre i Oslo velgerne mot å stemme på Miljøpartiet De Grønne. Nå vil de forhandle med MDG om ordførervervet. Stort tydeligere går det ikke an å demonstrere at prinsipper ikke betyr noenting.

Høyres Kristin Vinje hadde problemer med å forsvare vinglingen på radio. Hvis man legger helomvendingen til side og ser på substans: Hva er det Høyre sier seg villig til å forhandle om? MDG vil ha skrinlagt utvidelsen og moderniseringen av veinettet, særlig en ny E18 inn til Oslo. Når man vet at Oslo skal få 200.000 nye innbyggere i løpet av de neste 15-20 år, forstår man at dette er de uansvarliges parti. Dette vil Høyre gi konsesjoner. MDG er også for nærmest ubegrenset innvandring, og kan ikke vente til gode mennesker fra sør erstatter norske storforbrukere. Det skal visst redde miljøet.

MDG er for alt det Høyre burde være mot. Med den fremgangen de har hatt kommer MDG til å selge seg dyrt. Det er usannsynlig at det blir til de blå, men hvorfor i det hele tatt lansere ideen?

Mediene vil gjerne innbille de blå at de går tilbake fordi velgerne ikke vil ha deres politikk, men kan svaret være et helt annet: At velgerne synes det blir for lite tydelig politikk?