Nytt

Hundrevis av muslimske migranter fra Iran og Afghanistan har konvertert til kristendommen i Tyskland. De håper at det vil øke sjansen for å få asyl. Pastor Martens ved Treenighetskirken i Berlin uttaler:

Jeg vet at det er mange som kommer hit fordi de øyner håp for asylsøknaden. Jeg inviterer dem til å være sammen med oss fordi jeg vet at de som kommer hit ikke vil være upåvirket.

For asylsøknaden er det ikke nok bare at de er kristne, men i Afghanistan og Iran er det dødsstraff for å konvertere til kristendommen og det er derfor lite sannsynlig at Tyskland vil deportere de som har konvertert. Det er ingen som åpent vi innrømme at de har konvertert i håp om å bedre muligheten for å få asyl. Mange av dåpskandidatene ville heller ikke gi bli navngitt i frykt for at familiene i hjemlandet skulle bli utsatt for represalier. De fleste sier at beslutningen var basert på tro, men en ung iransk kvinne sa hun var overbevist om at de fleste hadde sluttet seg til kirken kun med den hensikt for å øke sjansen for asyl.

Et meninghetsmedlem, Vesam Heydari, søkte om asyl og konverterte i Norge i 2009. Men norske myndigheter mente at han ikke ville bli forfulgt som kristen i Iran, så han flyttet til Tyskland isteden. Han avventer beslutning på sin søknad der. Han kritiserer sine iranske kirkefrender og sier at de gjør det vanskeligere for de ekte konvertittene som han selv å oppnå asylstatus. Majoriteten av iranere her konverterer ikke ut fra trosskiftem, sa Heydari, de gjør det kun for å kunne bli i Tyskland.

2BF67D6F00000578-3225014-image-a-45_1441620798365

Konverteringstaktikken ble også brukt at desperate irske katolikker under den store irske hungersnøden. Protestantene satte opp suppekjøkken og kun de som konverterte fikk suppe. I valget mellom sult og religion valgte mange å konvertere, dog muligens uten den store religiøse overbevisningen. Resultatet var at de ble kalt for «soupers», en nedsettende betegnelse som ble hengende ved familiene i flere generasjoner. Uttrykket blir fremdeles brukt om de som er villige til å selge sjel og prinsipper.

Daily Mail