Kirken og andre organisasjoner som gjør krav på moralsk autoritet, gir ikke sjelden lyd fra seg i migrasjonsspørsmålet. Siste celebre eksempel er pave Frans, som har uttalt at det å avvise migranter er en krigshandling.

Det er ikke så ofte at politikere tar til motmæle mot geistlige på dette punktet, men Italias innenriksminister Angelino Alfano har i de siste dagene gjort et unntak. I en diskusjon med den italienske biskopkonferansens generalsekretær Nunzio Galatino, som også hadde gjort seg noe tankegods om migrasjonspolitikken, gav Alfano nylig en særdeles adekvat respons: «Jeg er i en annen bransje enn biskopene.»

Så greit kan det sies. Innenriksministeren går ikke inn i noen disputt med biskopen om teologi eller kristen moral, men konstaterer konsist at politikken er et annet doméne med andre spilleregler.

ANNONSE

Corriere della Sera

ANNONSE
Liker du det du leser? Vipps noen kroner til Document på 13629