Nytt

Ni personer ble arrestert da italiensk politi fredag morgen gikk til aksjon mot en al-Qaida-tilknyttet, islamistisk terrorcelle med base på Sardinia. Arrestasjonene fant sted koordinert på seks forskjellige steder i landet. I tillegg er elleve personer ettersøkt.

terrorcelle-arrestasjon
Politibilde fra en av arrestasjonene

Avlyttede telefonsamtaler tyder på at gruppen har planlagt et selvmords­attentat mot Vatikanet siden 2010. Det er altså ikke uten grunn at det er mer kronglete å komme seg inn i Peterskirken enn før.

Italias innenriks­minister Angelino Alfano sier at operasjonen viser at antiterror­systemet i landet fungerer, kanskje ikke minst fordi det også har en ideologisk komponent:

Alfano minnet også om at det hittil i Italia «er blitt utvist 33 personer anklaget for radikalisering og forherligelse av jihad»,

det siste et ord endel andre lands myndigheter knapt tar i sin munn.

Gruppen hadde i sin tid forbindelser til Osama bin Laden, og har stått bak attentater mot myndighetene i Pakistan. For å styrke organisasjonen sin sørget terrorcellen for å smugle pakistanske og afghanske jihadister til Italia.

En ikke helt uvesentlig detalj er at disse

i visse tilfeller ble sendt til enkelte land i Nord-Europa. Noen ganger utnyttet de arbeids­kontrakter inngått med sympatiserende forretnings­drivende for å skaffe seg innreisevisum. I andre tilfeller benyttet de seg av politisk asyl. Ved hjelp av falske dokumenter og vitnesbyrd ble de fremstilt som ofre for etnisk eller religiøs forfølgelse.

Så kan man jo lure på hvilke nordeuropeiske land det er tale om, samt hvor våkne disse er.

 

Corriere della Sera