Nytt

Den tjue år gamle marokkanske statsborgeren Jarmoune Mohamed ble i går arrestert i den norditalienske byen Brescia av en antiterrorenhet tilhørende det hemmelige politiet, under mistanke om at han var i ferd med å planlegge et terrorangrep på synagogen i Via Guastalla i Milano. Marokkaneren hadde bodd i Brescia-provinsen siden han var seks år gammel.

Politiet oppdaget ham som følge av sin overvåkning av jihad-nettsteder og den elektroniske kommunikasjonen mellom personer knyttet til slike. 20-åringen hadde en hemmelig gruppe på Facebook hvor man snarere enn å hengi seg til religiøse besvergelser konsentrerte seg om de rent tekniske aspektene ved terrorisme, som våpenbruk samt fremstilling og behandling av eksplosiver.

Mohameds hjem ble ransaket etter at politiet hadde snappet opp foruroligende korrespondanse, og man fant der et dokument på PC-en hans som inneholdt detaljert teknisk informasjon om den ovennevnte synagogen, blant annet om sikkerhetstiltak og adkomstveier.

De fleste av marokkanerens kontakter har fysisk tilhold utenfor Italia, og i London har Metropolitan Police anholdt en kvinne som knyttes til Mohamed.

Politisjefen i Brescia forklarer til Corriere della Sera at 20-åringens fremgangsmåte er en følge av en ny mediestrategi fra Al Qaedas side: indoktrinering og opplæring via nettet av enkeltpersoner — unge muslimer i vestlige land — som siden fungerer som individuelle terrorceller. Sofistikerte metoder benyttes for å unngå sikkerhetsmyndighetenes oppmerksomhet. Politisjefen benyttet under pressekonferansen etter arrestasjonen uttrykket «hær av enkeltstående potensielle jihadister» som det er vanskelig å oppdage.

 

Terrorismo, arrestato marocchino di 20 anni