En kvinne skal være arrestert i Jemen, mistenkt for å ha sendt de to pakkene med eksplosiver adressert til jødiske menigheter i USA. Pakkene ble oppdaget i hhv. Storbritannia og Dubai, og jemenittisk politi skal ha stanset ytterligere 26 mistenkelige pakker:

– Jeg kan bekrefte at innretningen fungerte og at den kunne ha eksplodert. Målet kan ha vært et fly, og dersom den hadde blitt detonert, hadde flyet kunne komme til å styrte, sa innenriksminister Theresa May lørdag.
26 nye pakker

Også Dubais politisjef General Dahi Khalfan bekrefter at pakken som ble stoppet i Dubai var en bombe som kunne ha eksplodert på flyet.

I følge Storbritannias statsminister David Cameron var bombene laget for å gå av i flyet.

– Vi tror innretningen var laget for å detoneres i flyet, sa Cameron til BBC lørdag.

– Vi kan ikke være sikre på når det var meningen at det skulle skje. Vi har foreløpig ingen bevis for at det skulle skje over britisk jord, men vi kan ikke utelukke dette, sa statsministeren.

En av bombene var adressert til en liten jødisk menighet i Chicago som består av homser, lesber, biseksuelle og transseksuelle jøder. Den andre skal ha vært adressert til en synagoge i East Rogers Park.

ABC Nyheter: – Kan ha sendt pakkebombene

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂