Bombene fra Al Qaida kom ikke tilfeldig. Det ligger mye mening i når og til hvem: rett før det amerikanske Kongress-valget. En vellykket aksjon ville slått bena under demokratene og skapt valgskred for republikanerne. Al Qaida ønsker krisemaksimering.

Bombene var adressert til Chicago rett før Barack Obama skulle kommet på besøk. I tillegg var de adressert til en jødisk menighet for homofile og lesbiske, hvilket heller ikke er tilfeldig.

De avslørte planene vil utløse oppfølging i stor stil: fra hvordan flyfrakt-trafikken er organisert: på Midlands-flyplassen blir det hvert døgn prosessuert 10.000 pakker bare til USA. Å kontrollere alle er en umulig oppgave. Sprengstoffet PETN er dessuten ikke synlig på røntgen.

Mønsteret burde få alle til å forstå hva al Qaida er ute etter: full konfrontasjon mellom Vesten og islam.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂