Inngangen til supermarkedkjeden Lidls hovedkvarter i Neckarsulm var sperret av torsdag, etter at bygningen var blitt rammet av en bombeeksplosjon dagen før. Tre personer ble skadd. Foto: Christoph Schmidt / AP / NTB

En pensjonist er pågrepet i Tyskland, mistenkt i forbindelse med brevbombeangrep rettet mot matselskaper i landet.

– Politiets spesialstyrker pågrep mannen i hans hjem, uten motstand, opplyser politiet og påtalemyndigheten i Heidelberg i en uttalelse.

Den mistenkte, en 66 år gammel mann fra Ulm, er nå fengslet. Han var ikke kjent for politiet fra før, og han har ennå ikke blitt avhørt.

På onsdag ble tre personer brakt til sykehus etter at en bombe gikk av i supermarkedkjeden Lidls hovedkontor i Neckarsulm vest i landet. Rundt 100 personer ble evakuert fra bygningen.

En lignende eksplosjon fant sted i Eppelheim like ved, hos drikkevareprodusenten Wild, som blant annet lager Capri-Sonne.

Myndighetene bekrefter også at et sprenglegeme ble funnet og desarmert i en postsentral på flyplassen i München onsdag kveld. Pakken var adressert til barnematselskapet Hipp.

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

Kjøp Asle Tojes bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂