En mann i slutten av 20-årene er pågrepet og siktet for drap på en mann i slutten av 50-årene som ble drept på ferjekaia på Nakholmen i Indre Oslofjord.

Den siktede er utenlandsk statsborger fra et land i Nord-Europa, opplyste politiet på en pressekonferanse onsdag. Han er kjent for politiet for mindre forhold.

– Åstedet var på ferjekaia Det er ingen relasjon mellom avdøde og siktede. Dette skjedde brått og uventet, opplyste Kjetil Moen, fungerende leder for seksjon for alvorlige voldssaker i Oslo politidistrikt på en pressekonferanse torsdag.

Raskt pågrepet

Det ble brukt en gjenstand under drapet, men politiet vil ikke si noe om drapsvåpenet.

– Vi vil forsøke å få avhørt den siktede i løpet av torsdag, sa Moen. Politiet har vitner som både har sett drapet og har hatt kontakt med siktede i forkant. Han ble oppfattet som uvedkommende på øya, der det stort sett bare er hytteeiere og deres gjester som går i land.

Politiet ble varslet om saken klokken 21.15 onsdag kveld. Politiet var på stedet sju minutter senere. Den mistenkte pågrepet ble pågrepet 20 minutter etter dette.

Rettspsykiatri

Det ble forsøkt livreddende førstehjelp, men livet til mannen i slutten av 50-årene sto ikke til å redde, og han ble erklært død på stedet.

Den pågrepne skal gjennom en prejudisiell undersøkelse for å finne ut om en rettspsykiatrisk undersøkelse er nødvendig.

Det er i underkant av 200 private hytter på Nakholmen. Det er fast ferjeforbindelse til øya som ligger rundt tre kilometer fra Rådhusplassen.

Den mistenkte har tatt båten til øya, og han ble på et tidspunkt kontaktet av noen av hytteeierne, som lurte på hva han gjorde der.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂