Kjetil Moen, fungerende leder for seksjonen for alvorlig kriminalitet i Oslo-politiet, under pressekonferansen i dag. (skjermdump, VGTV).

Den norske kvinnen har to ganger tidligere bedt om besøksforbud mot sin gambiske ektemann. Nå er hun siktet for å ha drept ham.

Det var en av sønnene som meldte fra til politiet om knivstikkingen på Grefsen i Oslo.

– Den ene av de to tenåringssønnene var vitne til deler av hendelsen, og det var også han som meldte fra til politiet om knivstikkingen, sier fungerende leder for seksjonen for alvorlig kriminalitet, Kjetil Moen, i Oslo-politiet til NTB.

Ba om besøksforbud

Den drapssiktede kvinnen er en norsk statsborger i slutten av 40-årene og er ikke tidligere straffedømt.

– Vi har vært i kontakt med de to involverte tidligere, uten at det har ført til noen domfellelse. Vi vil nå se nærmere på historikken og bakgrunnen, fungerende leder for seksjonen for alvorlig kriminalitet, sier leder for seksjon for alvorlig voldskriminalitet, Kjetil Moen, til VG.

To ganger tidligere har kvinnen bedt om besøksforbud mot ektemannen.

VG skriver at hun kontaktet politiet våren 2014 for å få besøksforbud. Hun trakk imidlertid begjæringen kort tid etter. Hun opplyste da at årsaken var at mannen hadde flyttet hjem til henne igjen.

I november samme år kontaktet hun igjen politiet, og ektemannen ble da ilagt besøksforbud. Da saken skulle opp i retten i januar, trakk kvinnen begjæringen igjen.

Var i live da politiet ankom

Politiet fikk melding om knivstikking i Kjelsåsveien på Grefsen i Oslo klokken 23.32 tirsdag.

Mannen var fortsatt i live da nødetatene ankom leiligheten rundt midnatt, men han døde av skadene kort tid etter. Politiet vil foreløpig ikke kommentere om de fikk snakket med mannen før han døde.

– Politiet forsøkte å avhøre kvinnen natt til onsdag. Men det har foreløpig ikke latt seg gjøre. Vi forsøker igjen i dag, sa Moen.

–  Forklarer seg

Klokken 13.20 opplyste kvinnens forsvarer advokat Mette Yvonne Larsen til NTB at kvinnen forklarer seg for politiet. En av hennes kolleger, advokat Inga Laupstad, bistår under avhøret.

– Foreløpig kan jeg ikke si annet enn at hun forholder seg til at hun er siktet. Hvordan hun stiller seg til siktelsen, og om hun erkjenner forholdene eller skyld, vet jeg ikke, sier Larsen til NTB.

Hun legger til at en slik hendelse medfører stor påkjenning for dem som er involvert, og at det er usikkert hvor lang tid avhøret vil ta, eller om kvinnen i det hele tatt er i stand til å fullføre det.

Har trolig sikret drapsvåpen

Hva som skjedde i forkant og under hendelsen er foreløpig uklart. Politiet har etterforsket saken gjennom natten og har sikret en kniv de mener kan være drapsvåpenet. Det er ingen mistanke om at flere personer er involvert i hendelsen.

Obduksjonsrapporten blir høyt prioritert på grunn av sakens alvor, opplyser Moen.

– Vi venter på en foreløpig obduksjonsrapport som trolig vil være klar i løpet av onsdag. Fengslingsmøtet vil trolig vil finne sted torsdag.

Moen sier de to sønnene er tatt hånd om av familie.

– Jeg ber om at de to sønnene nå skal få ro, og at det respekteres, understreker han.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂