Nytt

Én politimann fra den nasjonale sikkerhetsstyrken CRS (Compagnies républicaines de sécurité) er ‘alvorlig skadet’ etter at en mann kjørte på ham med en scooter under flukt onsdag kveld, i det nordlige kvarteret av Marseille.

CRS ble tilkalt da to menn på scooter «kjørte farlig». Politimannen fant dem, men da de forstod at de skulle bli arrestert nektet de å la seg pågripe. I flukten bestemte én av mennene  seg for å forsøke å gjøre det av med politiet ved å kjøre på ham.

Politimannen ligger nå ifølge Le Figaro på sykehus med to åpne brudd i hoften.

Hvorfor det er nasjonal sikkerhetsstyrke som har ansvaret for Marseille burde ikke overraske. Borgermesteren har tidligere bedt om militær assistanse, men når ikke en gang sikkerhetsstyrken er trygg, hvem er? Vold er intet nytt i Marseille, men denne likegyldigheten, hvis ikke hat mot statens øvrigheter bør stemme til bekymring oppover i hierarkiet.

‘Tilfeldig vold’, som svenske politiet uttalte var tilfellet på IKEA, virker mindre og mindre tilfeldig. Den anormale normalen, som C. Skaug kalte tilstanden.