Søndag kveld ble det i Namsos arrangert en markering mot vold og hatkriminalitet. AUF tok initiativ til arrangementet etter at medlemmer hadde sett videoen hvor en ung mann fra Syria blir banket opp og filmet i Namsos. Nord-Trøndelag Arbeiderparti sluttet seg også til arrangementet sammen med flere politiske ungdomsorganisasjoner som Nord-Trøndelag Unge Høyre, Grønn Ungdom Nord-Trøndelag, Nord-Trøndelag Rød Ungdom og Nord-Trøndelag Sosialistisk Ungdom.

AUF og Fatima Almanea (hun som skrev til Hans Rotmo) viste sammen med artister og organisasjoner sin avsky mot volden.

Fatima-Almanea-med-mørk-bakgrunn-Foto-SNK-600x477

Fatima Almanea blir som alle oss andre både sjokkert og skuffet over det som skjer.

– Jeg vet nesten ikke hva jeg skal si. Dette er bilder som ikke hører hjemme i Norge. Jeg blir sjokkert og det er ikke måte på skuffelse og sorg jeg kjenner.

Mange lurer likevel på hvor Fatima Almanea var da hennes medsøster i Trysil brutalt ble overfalt og voldtatt av en afrikaner lørdag natt?

Tidligere i juli ble en annen av Fatimas medsøstre utsatt for en overfallsvoldtekt i Bergen. Voldtektsmannen beskrives av offeret:

Cirka 175 centimeter, arabisk utseende, usikker på alder, men mest sannsynlig i slutten av 30-årene. Han skal ha mørkt, kort hår og var iført hettegenser med noe rødt på. Mannen snakket dårlig engelsk.

ANNONSE

Den rå volden treffer ikke bare kvinner. Tidlig i sommer ble en nordmann overfalt og skadet av en utenlandsk gjeng i Fredrikstad.

Hverken Fatima, AUF eller andre organisasjoner som nærmest har tatt monopol på å være imot vold og hat, ser ut til å bry seg når ofrene er nordmenn og gjerningsmennene av utenlandsk herkomst. Hvor er alle sammen når ofrene for volds- og hatkriminalitet er nordmenn? Hva kan det komme av at ingen stemmer heves, ingen sanger synges og ingen fakler tennes for dem?

ANNONSE
Liker du det du leser? Vipps noen kroner til Document på 13629