Søndag kveld ble det i Namsos arrangert en markering mot vold og hatkriminalitet. AUF tok initiativ til arrangementet etter at medlemmer hadde sett videoen hvor en ung mann fra Syria blir banket opp og filmet i Namsos. Nord-Trøndelag Arbeiderparti sluttet seg også til arrangementet sammen med flere politiske ungdomsorganisasjoner som Nord-Trøndelag Unge Høyre, Grønn Ungdom Nord-Trøndelag, Nord-Trøndelag Rød Ungdom og Nord-Trøndelag Sosialistisk Ungdom.

AUF og Fatima Almanea (hun som skrev til Hans Rotmo) viste sammen med artister og organisasjoner sin avsky mot volden.

Fatima-Almanea-med-mørk-bakgrunn-Foto-SNK-600x477

Fatima Almanea blir som alle oss andre både sjokkert og skuffet over det som skjer.

– Jeg vet nesten ikke hva jeg skal si. Dette er bilder som ikke hører hjemme i Norge. Jeg blir sjokkert og det er ikke måte på skuffelse og sorg jeg kjenner.

Mange lurer likevel på hvor Fatima Almanea var da hennes medsøster i Trysil brutalt ble overfalt og voldtatt av en afrikaner lørdag natt?

Tidligere i juli ble en annen av Fatimas medsøstre utsatt for en overfallsvoldtekt i Bergen. Voldtektsmannen beskrives av offeret:

Cirka 175 centimeter, arabisk utseende, usikker på alder, men mest sannsynlig i slutten av 30-årene. Han skal ha mørkt, kort hår og var iført hettegenser med noe rødt på. Mannen snakket dårlig engelsk.

Den rå volden treffer ikke bare kvinner. Tidlig i sommer ble en nordmann overfalt og skadet av en utenlandsk gjeng i Fredrikstad.

Hverken Fatima, AUF eller andre organisasjoner som nærmest har tatt monopol på å være imot vold og hat, ser ut til å bry seg når ofrene er nordmenn og gjerningsmennene av utenlandsk herkomst. Hvor er alle sammen når ofrene for volds- og hatkriminalitet er nordmenn? Hva kan det komme av at ingen stemmer heves, ingen sanger synges og ingen fakler tennes for dem?