Omtrent 30 menn var involvert i angrep på en gay pride-parade i den tyske byen Karlsurhe, ifølge politiet. Mennene som beskrives som en «gruppe unge mennesker av sydlig opprinnelse», slo en rekke deltagere og antente et regnbueflagg.

Kriminalpolitiet i Karlsruhe har startet etterforskning av hendelsen. De rundt 30 angriperne er ikke identifisert, men beskrivelsen av «sydlig opprinnelse» som angitt i politirapporten, refererer vanligvis til Nord-Afrika eller Midtøsten, men mennene er ikke identifisert.

Situasjonen eskalerte lørdag kveld. Mennene stjal et regnbueflagg fra paraden og satte fyr på det. En gruppe omringet, fornærmet og slo mannen som hadde båret flagget, rapporterte det tyske nyhetsbyrået Queer.de. De som kom fornærmede til unnsetning ble også overfalt og første offer havnet på sykehus.

Et øyenvitne beskriver hvordan ofrene fikk skader som hjernerystelse og beinbrudd. Deltakere i prosesjonen kritiserte politiet for håndteringen av situasjonen:

– Politibetjentene reagerte ekstremt passivt. Til tross for minst ti tilstedeværende politibiler kom bare ni betjenter ut.

Florian Wahl, «skeiv» talsmannen for SPDs (Sozialdemokratische Partei Deutschland) parlamentariske gruppe i delstatsparlamentet i Baden-Württemberg, uttrykte sjokk og vil ha anklagene mot politiet etterforsket:

– Politiet må trenes til å håndtere hatkriminalitet generelt og anti-homse-angrep spesielt.

Det skal det også ha forekommet angrep mot pride-arrangementer andre steder i Karlsruhe i løpet av helgen.

Land i Midtøsten og Nord-Afrika er kjent for ekstrem undertrykkelse av og knallharde lover mot homofili. Kulturelle forskjeller mellom muslimer og ikke-europeiske grupper har ført til sosial spenning og direkte vold i flere europeiske land.

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.