26 år gamle Alexander Schei ble angrepet av tre utenlandske menn da han gikk innom en butikk ved Brugata på Grønland i Oslo for å kjøpe potetgull.

Alexander gikk i bar overkropp og hadde glitter på kroppen etter Pride-paraden. Butikken han gikk inn i ligger like ved der han bor. Men det viste seg at ikke alle på innvandrertette Grønland var like positivt innstilte til menn som vil vise sin rett til fri kjærlighet.

 Han sto foran meg i køen og kalte meg «rævpuler», forteller Schei til Dagbladet.

– Jeg svarte med at han ikke kunne si sånn, men han fortsatte. Han kalte meg «soper» og sa at de skulle vente på meg til jeg kom ut av butikken, sier Schei.

Alexander Schei forsøkte å komme seg ut av butikken og vekk fra mannen som kalte ham rævpuler og soper. Han løp deretter mot sitt eget hjem. Men han var ikke rask nok.

– Jeg hadde nettopp kommet til porten da jeg ble revet i armen, forteller han.

Han sier at han ikke husker så mye av det som skjedde etter dette, men forteller at han havnet i trikkeskinnene og at trikken tutet på ham.

Tre menn slo og sparket ham mens han forsøkte å beskytte ansiktet. Dagbladet møtte ham utenfor legevakten hvor Schei fortalte at det var brudd i armen og at han må gå med gips i tre uker. Han fikk også hjernerystelse.

Volden ble utført vold av tre menn han anslår er mellom 30 og 40 år gamle utenfor butikken. Ifølge Schei var mennene av utenlandsk opprinnelse.

Schei sier at han vil anmelde angrepet. Han sier at politiet mente at det var en ordensforstyrrelse.

Hatkriminalitet er for mange vanskelig å definere når to «svake grupper» settes opp mot hverandre. Det var innvandrerne som vant igjen. Hatkriminalitet går kun én vei. Angrep på homofile utført av innvandrere, se dét er kun ordensforstyrrelse.

Dagbladet

Kjøp Kent Andersens bok fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.