Myndighetene i Tulsa, USA, etterforsker motivet etter at en hjemløs sort mann skjøt og drepte to hvite menn. Han er siktet for hatkriminalitet. 

Carlton Gilford skal den 18. april ha myrdet to tilfeldige, hvite menn som var fremmede for ham i noe påtalemyndigheten ifølge Fox News, karakteriserer som rasistisk motivert hatkriminalitet.

Med kaldt blod

Gifford gikk ifølge politiets Facebook-side, inn på et bibliotek rundt klokken 9.40 den 18. april hvor han skjøt den 35 år gamle Lundin Hathcock kaldblodig i bakhodet. Hathcock som satt ved et skrivebord, døde av skadene etter først å ha blitt fraktet til et lokalt sykehus.

Senere samme dag dro Gifford til en nærliggende butikk hvor han skjøt den 55 år gamle James McDaniel i bakhodet. Da McDaniel falt skjøt Gifford ham en gang til. Han døde på stedet.

Tilsto umiddelbart

Gilford ble fanget på overvåkningsvideo da han skjøt mot en sikkerhetsvakt og en annen, tilfeldig person utenfor butikken. Da politiet ankom sto han fremdeles utenfor butikken og han innrømmet umiddelbart å ha drept to menn.

Gilford ble arrestert og siktet for to drap, to mordforsøk og ett tilfelle av ondsinnet trussel eller trakassering.

Sistnevnte siktelse er Oklahomas versjon av hatkriminalitet.

– Rase spilte en rolle i saken

Oklahoma har ingen spesifikk lovgivning mot hatkriminalitet, men ondsinnet trussel eller trakassering inkluderer kriminalitet begrunnet i rasehat.  

– Informasjonen tyder på at rase spilte en rolle i saken. Jeg mener det er noe vi kan bevise og det er åpenbart noe en dommer eller jury må ta standpunkt til. Vi vil presentere den informasjonen sammen med alt annet, sa statsadvokat Steve Kunzweiler i Tulsa County ifølge Fox News.

Gilford som beskrives som hjemløs, er fengslet uten mulighet for kausjon og skal møte for retten 23. juni.

 

 

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.