Det utbrøt demonstrasjoner og opptøyer i Paris og i andre byer etter at Macron ble gjenvalgt som president. Fra bildene og videoene ser vi at det ikke er skuffede Le Pen-velgere, men at det er demonstranter fra venstresiden med palestinaskjerf. De ropte «Ni Macron, ni Le Pen» (Verken Macron eller Le Pen), ifølge francetv.info. Og de vil ha en revolusjon. Avisen SudOest legger til at det er «antifa» som demonstrerer.

«Vi ønsker å demonstrere for å vise at vi ikke vil ha Le Pen, men at vi ikke vil ha Macron heller», forklarte Nora, en student på 21 år, og la til «vi må organisere oss for å danne en motmakt».

Fra Paris:

Demonstrasjonen fant sted ved Place de la République. Men det var flere mindre demonstrasjoner også.

Det er flere versjoner av hendelsen hvor politiet skjøt og drepte to personer. Den første forteller at et stykke unna, ved Pont Neuf, kjørte en bil i motsatt kjøreretning over broen. Sjåføren siktet seg inn på politibetjenter og akselererte mot dem. Politiet skjøt mot bilen og traff både sjåføren og passasjerene. To menn døde på stedet og kvinnen i baksetet ble skadet.

Et vitne ga derimot en annen, og litt mer detaljert, forklaring til avisen Le Figaro:

«En bil sto parkert i feil retning langs Vert-Galant-plassen på Pont Neuf, politiet nærmet seg for å kontrollere personene som var tilstede i kjøretøyet ved å peke automatvåpen mot ham.

— Sjåføren rykket av gårde mot politiet i full fart. Politiet skjøt umiddelbart.»

På Twitter anklages politiet for å ha skutt og drept de to fordi de «ikke etterkom ordre». De kaller politiet for fascister.

Området var natt til mandag sperret av i påvente av en befaring.

bfmtv     Sky News     Daily Mail

Kjøp Kents bok her!

Kjøp «Den ulykkelige identiteten» av Alain Finkielkraut fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.