Norsk tenåringsjente ble voldtatt på vei hjem fra handletur på Brobekk (like ved Bjerke travbane) i Oslo

Mannen er pågrepet og blir nå avhørt. Jenta har sagt til politiet at hun var i en matbutikk ved Brobekk like før hun ble overfalt og voldtatt, skriver VG.

– Jenta har forklart at hun ble forsøkt kontaktet av en ukjent mann da hun hadde gått fra butikken, sier politioverbetjent Kari-Janne Lid, som leder avsnitt for seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt.

– Fornærmede ble dratt inn i et skjermet område hvor hun ble utsatt for en voldtekt. Det kan se ut som den siktede mannen har plukket ut offeret inne i butikken, forteller Lid.

Pågrepet voldtektmann er norsk statsborger av utenlandsk opprinnelse. Advokaten hans mistenker at han er psykotisk. Ja, det gjør hun selvfølgelig. For som psykotisk er du etter straffeloven utilregnelig og dermed kan du heller ikke bli straffet. Og har han heller ikke gjort tilsvarende handlinger tidligere, er det lite grunnlag til å få ham dømt til tvungent psykisk helsevern. Dermed sitter man igjen med en fri mann som får «oppfølging», som sannsynligvis er mer enn hva offeret kan håpe på.  Osloby

Dagbladet skriver at han ble identifisert fra overvåkningskameraene i og utenfor butikken.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.