En person er pågrepet etter en knivstikking på Schous plass i Oslo den 4. juni 2019. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB.

Mannen som jaget flere personer med kniv før han stakk ned en tilfeldig mann på Grünerløkka i fjor sommer, var psykotisk, mener påtalemyndigheten.

Om morgenen 4. juni oppførte mannen i 30-årene seg truende med kniv mot minst fem personer i bydelen. Ifølge tiltalen løp han etter folk mens han hadde en kniv i hånden, skriver TV 2.

Trusselepisodene skjedde i løpet av et kvarters tid. En sjette person ble stukket i ryggen og fikk alvorlige skader.

Statsadvokaten ser på voldsepisoden som et drapsforsøk. Mannen som ble stukket overlevde fordi han gjorde kraftig motstand, ifølge tiltalen.

Forut for hendelsen tente tiltalte på klærne sine i en leilighet ikke langt fra åstedet.

Politiets beredskapstropp løsnet et varselskudd, men mannen overga seg ikke. Like etter skjøt de ham med elektrosjokkvåpen og pågrep ham.

Tiltalte har bodd i Norge i flere år og er tidligere straffedømt. Han er fra Tsjetsjenia og har russisk statsborgerskap.

– Det er gjennomført flere rettspsykiatriske undersøkelser, og de har konkludert med at han var psykotisk på gjerningstidspunktet. Dermed kan han ikke straffes, men overføres til dom på tvungen psykisk helsevern, sier hans forsvarer, advokat Andrea Wisløff til TV 2.

Hun sier at klienten ikke husker noen ting fra hendelsene han er tiltalt for.

Saken begynner i Oslo tingrett 1. desember. Det er satt av fire dager til hovedforhandlingen.

(©NTB)

 

Kjøp julegaver fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.