Da den russiske statsborgeren fra Basjkortostan ble avhørt av politiet la han ikke skjul på at han ønsket å drepe så mange nordmenn som mulig. Helst med bil, men da det ikke var mulig, med kniv. PST ble koblet inn, men terrorsiktelsen ble frafalt.

En 20 år gammel russer er tiltalt for å ha forsøkt å drepe to personer i psykotisk tilstand på Kiwi i Møllergata i Oslo i januar.

Ifølge tiltalen fra det nasjonale statsembetet vil det bli nedlagt påstand om dom på overføring til tvunget psykisk helsevern, skriver VG.

En 26 år gammel kvinne ble påført livstruende skader da russeren forsøkte å drepe henne på Kiwi-butikken i Oslo 17. januar, ifølge tiltalen. Kvinnen ble stukket i ryggen med en kniv, og hun lå i koma i flere dager.

Ifølge tiltalen forsøkte russeren etterpå å drepe en mann inne på butikken ved å gjentatte ganger prøve å stikke ham med en kniv. Mannen gjorde kraftig motstand og kom seg unna uten å bli skadd.

Mannen var først siktet for terror. I avhør sa russeren at han ønsket å drepe flere mennesker, men endret senere forklaring. Terrorsiktelsen ble frafalt i februar.

20-åringen, som kommer fra kommer fra republikken Basjkortostan, kom til Norge fra Sverige dagen før angrepene. Han er for tiden innlagt på Dikemark sykehus.

 

Kjøp Roger Scrutons bok “Konservatismen” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂