Nytt

En av de tre Bethnal Green-jentene som dro til Syria, har kommunisert med en undercoverreporter og sier hun lo da hun hørte om et minutts stillhet for de tredve britiske ofrene i Tunisia.

Amira Abase var bare 16 da hun sammen med to klassevenninner dro til Syria. Nå spiller hun rollen som vervingsagent for IS.

 

In a series of messages exchanged with an undercover reporter, Miss Abase said «Looooool», which means «laugh out loud», when told about the minute’s silence that was held for the victims.

The reporter from the Mail on Sunday was posing as a British schoolgirl interested in joining Isil. During the exchange, it becomes clear that Miss Abase now plays an active role as a recruiter for Isil.

bethnal.green.jihadist.girls

Da det ble kjent at de tre jentene hadde reist til Syria ble britene sjokkert. 16-åringer vil være jihadbruder. Hva sier det om skolen de gikk på, og familiene deres? Ubehagelige spørsmål. Fra venstre Kadiza Sultana, Amira Abase og Shamima Begum. I tillegg til alderen var de smarte jenter. Dette var ingen tapere. Siden har det vært mange tilsvarende «reiser» og britene blir ikke like indignert.

Abase spør det hun tror er en interessert jente om hun kan tenke seg å bli kone nummer to. Ellers går samtalen på praktiske ting, og hvordan man kommer seg vekk fra foreldre og inn i Syria. Ikke så vanskelig. Et reisebyrå i Brick Lane selger billetter mot cash uten å stille spørsmål.

 

 

 

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/islamic-state/11718768/Bethnal-Green-schoolgirl-who-joined-Isil-mocks-Tunisia-victims.html