Sakset/Fra hofta

Amira Abase, Kadiza Sultana og Shamima Begum reiste fra Storbritannia til Syria i 2015 for å bli en del av IS og deres kalifat. Shamima Begum er blitt 19 år og har født to barn som begge døde i Syria. Nå er hun gravid med sitt tredje barn og vil «hjem» til England for barnets skyld, sier hun i et intervju med The Times fra al-Hawl flyktningleir nord i Syria.

«Bring me home», sier hun til The Times.

“I’m not the same silly little 15-year-old schoolgirl who ran away from Bethnal Green four years ago,”.

Hun legger til: Jeg angrer ikke på at jeg reiste hit.

“And I don’t regret coming here.”

Shamima Begum forteller om blandede følelser fra IS-kalifatet: Det var mest et normalt liv, sier hun, men av og til var det bomber og greier. Men når jeg så det første avhuggede hodet i en søppelbøtte, så brydde jeg meg ikke det hele tatt. Det var fra en fange som var tatt på krigsmarken, forteller hun, en fiende av islam, Jeg tenkte bare hva han ville ha gjort til en muslimsk kvinne hvis han hadde hatt sjansen.

“Mostly it was a normal life in Raqqa, every now and then bombing and stuff,” she told me, using the contradictory vernacular common among indoctrinated Isis families. “But when I saw my first severed head in a bin it didn’t faze me at all. It was from a captured fighter seized on the battlefield, an enemy of Islam. I thought only of what he would have done to a Muslim woman if he had the chance.”

Hun var heller ikke nådig når hun beskrev videoene av de halshuggede vestlige gislene:

 “Journalists can be spies too, entering Syria illegally,” she said, mouthing Isis propaganda in the manner of an indoctrinated devotee. “They are a security threat for the caliphate.”

Britiske avislesere er ikke så interesserte i å få Shamima Begum «hjem» igjen. Fra Daily Mail:

So she doesn’t regret going….well she wont regret having to stay will she!!

She can stay where she is

Our politicians and are law are a complete joke if they allow this treacherous woman back in.

She made her bed, now let her lie in it. No way should she be allowed to return to the UK.

Også leserne av The Times synes at det vil være grotesk å ta henne «hjem»:

So let me get this straight. This «young British woman» does not regret running away to join a horde of murderous terrorists; speaks admiringly of her two friends who had died when staying behind; chastises herself for being weak for not doing so; and now that all Islamic options have been exhausted, she is «desperate» to return to Britain so she can enjoy the peace and quiet of the society that her terrorist husband and his terrorist friends fought hard to undermine. I don’t even know where to start responding to this grotesque scenario.

Antatte tall for mannlige og kvinnelige jihadister som reiste til Syria (grafen viser land som hadde over 500 av kvinner og menn tilsammen):

Debatten om hvorvidt de overlevende skal hentes «hjem igjen» vil foregå i alle land med statsborgere som ville bli en del av IS-kalifatet. Hva Europa skal gjøre med tusenvis av mislykkede jihadister blir neppe politikerne og befolkningene enige om.

Våre lover og regler var ikke skapt for å håndtere gravide fremmedkulturelle tenåringsjenter som har begått terrorisme og som fremdeles kan bli en fremtidig trussel mot sikkerheten.

Alle disse menneskene kan vel ikke unnskyldes og forklares som sinnslidende bare fordi de følger koranen til punkt og prikke?

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.