Den britiske regjeringen mener at kvinnene som reiste til Syria for å etablere Den islamske stat representerer en betydelig sikkerhetsrisiko for landet. De er like farlige for Storbritannia som de mannlige jihadistene, mener regjeringen. Barna til de britiske jihadistene i Syria vil ikke bli hentet ut av Syria, har regjeringen bestemt.

Dette var en av de siste bestemmelsene fattet av Sajid Javid da han var innenriksminister like før han ble forfremmet til finansminister i forrige måned, ifølge The Times .

Sajid David konkluderte med at det ville være altfor farlig å sende militært eller sivilt personell for å hente babyer og småbarn med britisk statsborgerskap fra leirene nord i Syria.

Problematikken rundt IS-kvinnene og barna deres ble forsterket med Shamima Begum-saken hvor den høygravide Shamima ble fratatt sitt britiske statsborgerskap og barnet hun fødte døde.

 Mr Javid uttalte “the loss of any child is a tragedy”, men la til: “I do not want any more children brought into a war zone because their parents think that they will automatically be bailed out.”

En kilde i den britiske regjeringen fortalte at IS-kvinnene, som Shamima Begum, som ble igjen helt til slutt er de mest ekstreme – de er «hardcore».

‘Those who stayed to the end were the hardcore, there is no disputing that. Lots of them went [to the IS stronghold] for a couple of weeks, hated it and came back. Many more left when Raqqa fell over a year ago. But she stayed to the bitter end and now we know why.’

Den britiske statsministeren og innenriksministeren var begge blitt informert av MI6 om at Shamima Begum sydde selvmordsvester til potensielle jihadister. Disse ble sydd slik at bombene ikke kunne bli fjernet uten at detonering skjedde. Shamima Begum skal også ha deltatt i jihadistenes moralpoliti «hisba» og hadde jobbet med rekruttering av andre kvinner. Hun hadde tillatelse til å bære en kalasjnikov i jobben som moralpoliti.

Britene er ikke naive, de skjønner at disse kvinnene ikke bare har «vært hjemme og passet barn».

The Times    The Independent

Les også: https://www.document.no/2019/06/04/to-sostre-som-vil-hjem-til-norge-med-sine-is-barn/

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂