Den skandinaviske godhjertede tilnærmingen til IS-brudene som reiste fra verdens beste og tryggeste samfunn for å skape et islamsk samfunn basert på de råeste og mest bestialske sidene ved islam, er mildt sagt merkelig.

I andre land, som Storbritannia, har man ingen illusjoner om hva disse kvinnene er istand til og hvilken syk ideologi og kultur de oppdrar sine barn i.

Det var ikke mange tårer for Shamima Begum som ble fratatt sitt britiske statsborgerskap:

Shamima Begum angret ikke på noe som helst. Hun fikk sitt tredje barn mens hun forsøkte å komme tilbake til Storbritannia. Alle barna døde i Syria. Begum hevdet, som mange av de andre IS-kvinnene, at hun kun hadde vært husmor i Den islamske stat. Men nå kommer det andre opplysninger.

Den britiske statsministeren og innenriksministeren er begge blitt informert av MI6 om at Shamima Begum sydde selvmordsvester til potensielle jihadister. Disse ble sydd slik at bombene ikke kunne bli fjernet uten at detonering skjedde.

Shamima Begum skal også ha deltatt i jihadistenes moralpoliti «hisba» og hadde jobbet med rekruttering av andre kvinner. Hun hadde tillatelse til å bære en kalasjnikov i jobben som moralpoliti.

Selv har Shamima sagt at hun bare var hjemme og passet barna:

‘When I went to Syria, I was just a housewife. I just stayed at home and looked after my kids. I didn’t do anything dangerous. I never made propaganda, I never encouraged people to come to Syria. They don’t have proof that I did anything dangerous.’

Men en kilde i den britiske regjeringen forteller at IS-kvinnene som ble igjen helt til slutt er de mest ekstreme – de er «hardcore».

‘Those who stayed to the end were the hardcore, there is no disputing that. Lots of them went [to the IS stronghold] for a couple of weeks, hated it and came back. Many more left when Raqqa fell over a year ago. But she stayed to the bitter end and now we know why.’

IS-kvinnene som ble igjen. Dette er ikke uskyldige småjenter som angrer.

Men de fire «norske» IS-kvinnene som er igjen, de er altså helt uskyldige. Det må Støre og alle de andre ufattelig naive politikerne som vil hente dem «hjem», mene.

Dette er helt på linje med svenske tilstander som aldri ville skje i Norge. Alle som på en eller annen måte har vært innom Norge blir snille og gode ved den magiske norske osmosen.

Leser ikke norske politikere utenlandske aviser? Følger de ikke med hva som skjer andre steder? Er ikke deres aller viktigste jobbb å sikre at innbyggerne er trygge i eget land?

Daily Mail   The Telegraph   The Independent

Forhåndsbestill Oriana Fallacis bok her