I en undersøkelse fra 2006 gikk det fram at 83 prosent av norske muslimer stemte på Arbeiderpartiet og SV.

Når den muslimske diasporaen i Norge stemmer på partier i hjemlandet, slår det derimot ganske annerledes ut. Dagbladet gjengir tall fra avisen Milliyet om stemmegivningen til tyrkere bosatt i Norge under det tyrkiske valget nylig.

Samlet stemte 52 prosent av dem på de regjerende islamistene i Rettferdighets- og utviklingspartiet (42,7 prosent) – et parti som de facto har alliert seg med IS – og på Nasjonalistbevegelsens parti (9,2 prosent).

Kan det være som påstått konspiratoriske konservative lenge har ant, at norske muslimer ikke stemmer sosialistisk fordi de virkelig tror på noen av idealene, men for å styrke sin egen gruppe kvantatitivt over tid, slik at de på et senere tidspunkt kan vise sin virkelige agenda, og på grunn av klientisme (velferdsgoder)?

ANNONSE
ANNONSE
Liker du det du leser? Vipps noen kroner til Document på 13629