Kommentar

Vårt Lands to oppslag om Human Rights Service er så grovt at jeg godt forstår at Nina Hjerpset-Østlie blir målløs og nøyer seg med å legge ut faksimiler.

omslag.Vårtland

Radarparet bak Human Rights Service, Hege Storhaug og Rita Karlsen, har måttet leve på skjult adresse i flere år.

Etter Paris og Krudttønden er det ikke mulig å late som man ikke forstår at det er en trussel og at den er reell. Vårt Land-redaksjonen kunne like gjerne tegnet en blink rundt Hege Storhaugs hode.

Avisen gjør ikke noe forsøk på å dempe seg. De tar den helt ut. Å invitere Tor Bach til å kommentere Storhaug er det samme som å invitere en pyroman til å bli brannmann. Bach har tidligere vært en fagperson på nynazistiske miljøer. De senere år lyder han mer som en rennende kloakk. Det er bare å putte på en mynt så renner det ut. Det finnes ikke antydning til nyanser, han drar nazikortet med en gang. Selv innad havner han i krangler.

Hvordan så mange kjente navn har kunnet låne seg ut til å sitte i Vepsens styre, er en gåte. Det er nok et tegn på hva politisk korrekthet gjør med folks orienteringssang og ikke minst – samvittighet: Den forsvinner.

For en avis som kaller seg kristen er dette selvsagt ekstra alvorlig.

Led oss ikke inn i fristelse

Folk forventer og tror at en kristen avis har en viss standard og troverdighet. I tilfellet Vårt Land ser man det motsatte. Hva er det som foregår?

Det virker nesten som om Vårt Land representert ved journalistene Turid Sylte, Andreas W.H. Lindvåg og Bjørgulv K. Bjåen har et ønske om å fornedre Rights. Når de går til deres verste motstandere vet de hva de får. Og Vårt Land kan gasse seg i fornedrelse, ved å henge ekstremiststemplet, nazisme, konspirasjoner og Holocaust rundt Hege Storhaugs hals. Statsstøtten skal de også miste. Vårt Land spiller anstendig, som selv kun eksisterer i kraft av skattebetalernes penger.

Forråelse

Vårt Land har gjort seg til talerør for en dialoglinje overfor islam som betyr forskjønning og villedning. Når avstanden til virkeligheten blir for stor oppstår et valg: Man kan korrigere kursen eller kaste seg utfor stupet.

Vårt Lands tilsvining av Rights-jentene kan være et forsøk på å døyve samvittigheten. Avisen fornedrer Storhaug, Karlsen og Hjerpset-Østlie. Men i virkeligheten fornedrer de seg selv.

De degraderer og ødelegger alt det fine som avisens medarbeidere i årenes løp har bygget opp, og erstatter det med heslighet og hat.

Dette er hanen som galer for Helge Simonnes og hans folk.

 

 

http://www.vl.no/nyhet/ligner-klart-konspirasjonsteorier-om-j%C3%B8der-1.364455

http://www.vl.no/nyhet/storhaug-spiller-p%C3%A5-j%C3%B8dehat-lignende-konspirasjoner-1.363941