Foto: Facebook

8. mai skrev Attiq Ahmad Sohail (han underskriver alltid som «skribent og lege») et innlegg i Aftenposten med tittelen Norskpakistanere trenger ikke belæring i integrering. Har han overtatt stafettpinnen fra Usman Rana? – en annen kjent «skribent og lege».

Innlegget hans var en reaksjon på Azra Gilanis bok En muslimsk mors kamp. Sohail sparer ikke på kruttet. Han er selvoppnevnt talsmann for det norsk-pakistanske miljøet og kan mye om belæring:

Faktum er at norskpakistanere er en godt integrert, hardtarbeidende gruppe som ikke trenger belæring i integrering fra Azra Gilani.

Det er stor bevissthet om høyere utdanning, og gruppen er representert i prestisjeprofesjoner som lege, tannlege, advokat, ingeniør osv.

Sohail mener at De fleste norskpakistanere er like opptatt av barneoppdragelse som nordmenn og deltar på lik linje med dem i barneaktiviteter.

Sohail mener at ekteskap på tvers av kulturer absolutt ikke har noe med integreringen å gjøre. Like barn leker best, mener Sohail.

Gilani blander også kortene når hun ser på ekteskap på tvers av kulturer som et vitnesbyrd på integrering. Det har ingenting med integreringen å gjøre.

Allerede som medisinstudent mente Sohail at «rene kjærlighetsekteskap» var en dårlig idé. Muslimsk ungdom er godt integrert, fastslo han for to år siden. Den mannen kan alt om integrering. Her har vi andre mye å lære.

Nina Hjerpset-Østlie i Human Rights Service latterliggjorde Sohails innlegg dagen etter under tittelen L’norskpakistanerne, c’est moi? Hun plukket fjøra av ham, kan man vel trygt si.

Sohail likte ikke dette noe særlig. Ja, han likte det så dårlig at det tippet helt over og han tok kontakt med Nina på Facebook. Og la dermed lista enda lavere for debatten (han står vel egentlig og tråkker på den).

Utvekslingen gikk som følger (Sohail i blått):

«Hei, takk for oppmerksomheten i går. Jeg har aldri lest en dårligere motsvar enn dette. For et makkverk. Du trenger grunnkurs i hvordan man skal skrive artikler. Det er en skam for den norske debatten at du skriver artikler.»

Kjære Dr. Sohail

Bare hyggelig, æres den som æres bør. Ditt tilsvar er jo også av meget høy kvalitet.

Og du har selvfølgelig rett, jeg skriver uutholdelig dårlig. Det skyldes nok at jeg jeg ikke tok høyere utdannelse enn videregående skole og derfor – som så mange andre i denne debatten som ikke deler dine synspunkter – farer med vås, vrøvl, løgn, usannheter, arroganse, bedreviteri og anekdoter.

Så vit at jeg er dypt skamfull og skal sørge for å melde meg på et skrivekurs i morgen den dag – gjerne det samme som du har tatt. For jeg er vel aldri så heldig at du selv avholder grunnkurs i artikkelskrivingens edle kunst?

Med vennlig hilsen,
Nina Hjerpset-Østlie (skribent og uutdannet)

«Jeg vil helst holde meg til saken og ikke personen, men dessverre det er ikke mulig å diskutere sak med deg. Du og Hege Storhaug er noen innbitte rasister som ikke er fornøyd med livene sine og er dypt misunnelig på andre som har høyere utdannelse enn dere. Ikke kall deg skribent. Det er en nedverdigelse av ordet skribent. Motsvaret ditt var søppel. Hadde du sendt det til en avis ville de ha spyttet på det. Ikke lek at du kan ironiens kunst. Du skriver bare søppel. Skaff dere utdanning og et liv. HRS tapere.»

Nei, det er dessverre ikke alle som behersker ironi like godt som deg. Tusen takk for opplysningene, jeg skal selvfølgelig huske å legge til titlene «fjerndiagnostiker» og «psykolog» i neste artikkel.

Riktig god helg til deg og dine. 

Mvh, Nina Hjerpset-Østlie

Skjermdump:

Hvis man mener at man befinner seg på «den rette siden» så trenger man åpenbart ikke noe filter når man går til angrep på motparten. Sohail og Eivind Trædal har mye til felles i så måte. Det er helt ufattelig hva de slipper unna med.

Jeg kjenner ikke til Legeforeningens etiske regelverk, men Sohail har i det minste gjort det enklere for noen av pasientene å velge fastlege.

 

Hanne Tolg – skribent og diplomeksportøkonom : )

Kjøp Kent Andersens bok fra Document Forlag her!