Attiq Ahmad Sohail, «skribent» og «lege».

Attiq Ahmad Sohail – den høyt utdannede (men noe mindre dannede) «skribent og lege» som onsdag refset forfatteren Azra Gilani, klarer ikke å dy seg. Igjen og igjen føler han trang til å demonstrere at eget dannelsesnivå ikke står helt i stil med utdannelsesnivået.

«Faktum er at norskpakistanere er en godt integrert, hardtarbeidende gruppe som ikke trenger belæring i integrering fra Azra Gilani.» skrev Sohail, i en lettvint kritikk (av en bok han muligens ikke har lest, mer om det lenger nede), lett krydret med usakligheter og personangrep:

Det er mange norskpakistanere som er gift av fri vilje med en fra samme kultur, men bedre integrert enn Gilani. De har bedre norsk ordforråd, skriver mer velformulert og har større kunnskaper om norsk politikk og kultur enn Gilani.

Mange av Aftenpostens lesere reagerte på både form og innhold. En av dem var Anders Baalsrud:

«Jeg er også lege og har hatt pakistanske pasienter som, etter at tillit er oppnådd, har gitt meg innblikk i familieforhold og kultur som er helt uakseptable i et land som vårt, tildels rystende. Slik ditt innlegg fremstår, kjære kollega, så synes jeg det er en unødvendig hatsk og sensurerende korreks fra en pakistansk mann til to modige kvinner som prøver å bygge bro. Innlegget ditt viser på sin måte at kvinnene har rett.»

Shurika Hansen.

Shurika Hansen sendte Sohail, muligens i et fåfengt håp om å opplyse ham, sin kronikk om hans angrep på pakistanske kvinner. Dette er hva «skribent og lege» Attiq Ahmad Sohail svarer på Messenger:

Det er under min verdighet å svare på det makkverket ditt. Ikke har jeg tid til å lese slike søppelartikler. Barn på 10 år skriver bedre enn dette. Du trenger å ta grunnskolen om igjen. Hvorfor blander du deg opp i den debatten. Du har ikke noe med norsk pakistanere å gjøre. Du tror at de FRP tilhengerne som har kommentert artikkelen din har respekt for deg. Innerst inne hater de også deg og synes du er en stygg utlending. Skaff deg et liv.

Ikke send meg flere meldinger. Jeg vil ikke ha noe med deg å gjøre. Hvorfor gir du meg oppmerksomhet. Jeg driter så langt i deg. Du har alltid vært bakgrunnstøy i den norske debatten som alle egentlig driter i. Du har null respekt. Gå og slikk rumpa til HRS!

Men den høyt utdannede, lavt dannede var ikke helt ferdig. Det er åpenbart maktpåliggende for ham å markere overlegenhet i forhold til Shurika:

Du er egentlig bare misunnelig fordi jeg har et bedre liv enn deg og husk at det er ikke min skyld at du lever et begredelig liv. Det kan du takke deg selv for. Du fortjener ikke bedre heller.

Det er, av en eller annen grunn, viktig for Sohail å redusere alle som er uenig med ham til ubetydeligheter, til små og betydningsløse mennesker. Slik kan han selv, i egne øyne, skinne enda sterkere. Legen og skribenten.

Shurika kommenterer på sin facebookside:

«? Herlig å få alle mine fordommer bekreftet  ?PS: dette er en praktiserende lege»

Har han lest boka han kritiserer?

Sohails Aftenposten-artikkel gir inntrykk av å bygge på en kritisk lesning av Gilanis bok. Allerede i første avsnitt refererer han til den: «Azra Gilani er aktuell med boken En muslimsk mors kamp og har også vunnet den prestisjefulle Harry Hole-prisen.»

Selv om han ikke skriver det rett ut, gir han definitivt inntrykk av å ha lest Gilanis bok. Hvordan kan han ellers skrive følgende:

Azra Gilanis bok om integrering kommer dessverre 20 år for sent og har ingen dagsaktuell interesse. Det er egentlig på tide at norskpakistanere fremstår som et forbilde for nye minoritetsgrupper som har ankommet Norge nylig, som for eksempel syrere.

Men Sohails kritikk av boken kommer i et noe underlig lys når vi ser hva han selv skriver på chat-gruppen hvor Shurika kommuniserer med ham:

«Vi trenger ikke lese boka til Gilani.»

En som kaller seg Shama Shama er tilsynelatende forundret:

«Så du, artikkelforfatter, har ikke lest boka?»

I skrivende stund, flere timer etter at spørsmålet ble stilt, har Sohail ennå ikke svart, bekrefter Shurika Hansen overfor Document.

 

Takk til Shurika for velvillig deling av skjermdumper!

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!