Nettbrukere vil oppleve å klikke på lenker som fører til en sperret artikkel. Da dukker tilbud om prøvetid opp. Det gjorde det også på Stavanger Aftenblads side, og vips var jeg registrert.

Det gikk et stykke tid. Etterhvert blir det mange slike prøveabb. og de fleste bare glir ut i sanden. Men ikke Stavanger Aftenblad. En dag dukker en faktura opp i postkassen på kr 288,-. Jeg ble mektig irritert.

Før jeg rekker å gjøre noe med det ringer avisen, for å høre om jeg ikke vil bli abonnent. Jeg benytter anledningen til å fortelle henne hvor David kjøpte ølet. Hun forsvarer seg med at det sto i avtalen at det var forpliktende og viser til at VG gjør det samme. Da kan jeg fortelle henne at VG ikke gjør det samme: Der står det tydelig under innbetalingen at den blir forlenget automatisk hvis den ikke sies opp. Det er fair. Men Stavanger Aftenblad hadde gjemt denne bindingen i avtalen med små skrift som man bare krysser av for.

Det er uredelig og dumt. Tror Stavanger Aftenblad virkelig at de vil få flere digitale abonnenter på denne måten?