Krimetterforskere og politi ved en tidligere utrykning i Rogaland. Foto: Carina Johansen / NTB

Politiet i Stavanger rykket tidligere i kveld ut til Vestre platå i Stavanger. Kort tid etterpå fant de en mann i en leilighet. Mannen er nå bekreftet død.

(Saken er oppdatert)

– Politiet er på stedet med store ressurser i forbindelse med en alvorlig voldshendelse. Det pågår politiarbeid på stedet. Kriminalteknikere er kalt ut, skrev Sørvest politidistrikt på Twitter. 

Mannen som ble funnet i leiligheten ble senere lørdag erklært død.

– Mannen ble kort tid seinere erklært død. Omstendighetene på stedet gjør at politiet etterforsker saken som et drap, sier politiadvokat Fredrik Martin Soma til Stavanger Aftenblad.

Politiet jobber med kriminaltekniske undersøkelser på stedet, arbeid som vil fortsette utover natten. Politihunder har også blitt brukt til å søke i området, og området rundt åstedet er sperret av,  ifølge NRK. Politiet søker med politihunder mellom gravstøttene i en kirkegård like i nærheten.

Et vitne NRK har snakket med, forteller om et høyt skrik like før politiet kom til stedet.

Kriminalteknikere iført hvite beskyttelsesdrakter har blitt observert på vei inn i en bolig i området, og flere naboer avhøres av politiet, skriver NRK videre.

Stavanger har vært åsted for mer alvorlig kriminalitet  i senere tid, les også:  

Mindreårige gutter avhørt etter knivstikking i Stavanger

Bestill den nye boken fra Document forlag:

To viktige bøker av Kent Andersen:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Kjøp Kents bok her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.