Den lille byen Långshyttan i Dalarna i Sverige har 1600 innyggere. Stålverket er nylig lagt ned, men heldigvis har man erstattet det med 200 asylboere. De er i hovedsak fra Eritrea og Syria. For å hjelpe kunder og ansatte har butikksjef Thomas Djupenström besluttet å henge opp skilt på svensk og arabisk.

skilt arabisk

Arabisk

Kunde Hudq Abdoh er kjempefornøyd. Nesten som hjemme!

 

Ikke alle svenskene er like begeistret. Frida Esselin tok til Twitter:

Frida

Se innslaget fra SVT:

Det er markedet og kundene som bestemmer. Likegreit å tilpasse seg først som sist, for da går alt fremover.

Spiller det egentlig noen rolle om det er skiltet på arabisk? Eller om store deler av innbyggerne går i moskéen eller dekker seg til med sorte klær, eller ikke kan bade sammen med gutter, eller ikke kan gifte seg med svensker, eller ikke kan…