Kunstnerne Barbora Kysilkova og Ståle Stenslie markerer Kvinnedagen med maleriet «Nasjonens mødre», norske ministre drept på islamsk vis:

Martyr Siv Erna Ine Marie - vg.no:nyheter:innenriks:stiller-ut-malerier-av-siv-erna-og-ine-som-doede-martyrer:a:23410389:

Sår hals – et umiskjennelig tegn på Islamsk Stat.

Det er riktignok ikke første gang kunstnere tar livet av Siv Jensen (har kunstnere noe imot Frp?). Begrunnelsen denne gang er imidlertid fortsatt snodig:

En av hovedårsakene til at ministerne er malt slik er for at vi skal forstå islamsk tro og kultur bedre, ifølge kunstnerne.

– Martyren i islam er en helt. En som ofrer seg for sitt land, sin religion. Den typen skikkelse har vi helt glemt i vår kultur og nettopp derfor ønsker vi å hente den frem igjen.

Kunstnerne ser ikke helt ut til å ha forstått den klassiske forskjellen på en kristen og en islamsk martyr. En muslimsk martyr dør mens han dreper mennesker som ikke vil tro på (hans) islam. En kristen martyr velger å bli drept heller enn å avsverge sin tro.

A propos muslimer som «vil ha respekt», noe man ikke får i vestlig sivilisasjon men er noe man må gjøre seg fortjent til.

Hvorvidt dette kunstverket fortjener respekt er vel like utydelig som begrunnelsen for å male det.

 

 

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/stiller-ut-malerier-av-siv-erna-og-ine-som-doede-martyrer/a/23410389/