Trykkefrihedsselskabet utdeler årlig en ytringsfrihetspris, Sapphoprisen. Mottageren skal være en kompromissløs forkjemper for ytringsfrihet. Katrine Winkel Holm, Trykkefrihedsselskabets formann, begrunner utgivelsen:

”I syv år har Lars Vilks levet med dødstrusler og to gange er han blevet forsøgt myrdet, alene pga. en enkelt blæktegning.

Det enorme pres han lever under, ville få mange andre til hurtigt at mumle nogle undskyldninger eller bøje nakken. Dén fristelse er Lars Vilks aldrig faldet for. Tværtimod har han stille og roligt fortsat med at forklare og forsvare sin kunst og det frie ord. Det fortjener han at blive hædret for – ikke mindst efter begivenhederne 14. februar”.

Iår må utdelingen skje på Christiansborg. Tidligere mottagere av prisen er:

2014: Ezra Levant: canadisk journalist og jurist og som har ført en mangeårig, vellykket kamp mot inkorporering av «hatefulle ytringer» i Canadas lovverk.

2013: Thilo Sarazin: tidl. styremedlem i Bundesbank og SPD-politiker, for boken «Tyskland avskaffer seg selv».

2012: Olga Romanova: russisk journalist og menneskerettighetsforkjemper, som har bidratt til at stadig flere russere er klar over Putins despoti; en halv million russere sitter uskyldig fengslet og dømt, ofte etter anklager om «pedofili» eller påstander om «ekstremisme» som minner om Vestens lover om «hate speech».

2011: Rachel Ehrenfeldt: am. forsker og leder av American Center for Democracy, forfatter av boken «Funding Evil: How Terrorism is Financed and How to Stop it», der hun dokumenterte at en saudisk milliardær, Khalid bin Mahfouz, finansierte al-Qaida, Hamas og andre terrororganisasjoner.

2010: Mark Steyn: canadisk forfatter og kommentator, for boken «America Alone. The End of the World as We Know It.»

2009: Melanie Phillips: britisk journalist og kommentator, for boken «Londonistan».

2008: Kurt Westergaard: dødstruet Muhammed-tegner

2007: Flemming Rose: Jyllands-Postens kulturredaktør