Vi minner om debattmøtet i Oslo Militære Samfund lørdag 12. november kl. 17.00, hvor vi ønsker å sette søkelyset på forholdet mellom ord og handling, en problemstilling som på verst mulige måte fikk fornyet aktualitet etter grufullhetene den 22. juli.

Inngangspenger på ett hundre kroner betales i døren, to hundre for de som ønsker å delta i det uformelle samkvemmet etterpå. Av arrangementstekniske grunner er det ønskelig med påmelding til kontakt@document.no. Mange har allerede meldt seg på ved å sende e-post, og disse trenger naturligvis ikke gjøre det igjen.

Panelet består av fire innledere:


Bruce Bawer (f. 1956)
Amerikansk litteraturkritiker, forfatter og journalist. Bawer har blant annet skrevet bøkene While Europe Slept (2006) og Surrender (2009). Hans arbeider har vært publisert i tidsskrifter som Newsweek, The Wall Street Journal, og The Hudson Review. Bawer har bodd flere år i Oslo og i en periode samarbeidet han med Human Rights Service. I dag er Bawer tilknyttet David Horowitz Freedom Center som skribent.


Katrine Winkel Holm (f. 1970)
Dansk forfatter og samfunnsdebattant som i 2004 var med å grunnlegge Trykkefrihedsselskabet sammen med Lars Hedegaard, en forening hun i dag er nestleder for. Siden 2005 har hun vært tilknyttet forskjellige dagsaviser som kommentator, blant annet Jyllands-posten. Winkel Holm er redaktør for internett-tidsskriftet Sappho og sitter i styret for DR (tidligere Danmarks radio).


Bjørn Stærk (f. 1978)
Norsk skribent og blogger. Stærk holder Bjørn Stærk’s Max 256 Blog, der han tar opp ulike politiske og samfunnsaktuelle temaer. Hans arbeider har blant annet vært publisert i Aftenposten og tidsskriftet Humanist.


Walid al-Kubaisi (f. 1958)
Norsk forfatter, skribent og samfunnsdebattant. Al-Kubaisi har blant annet skrevet bøkene ”Min tro, din myte” (1996) som ble nominert til Brageprisen og ”Halvmånens hemmeligheter” (1998). Han har også laget dokumentarfilmen ”Frihet, likhet og Det muslimske brorskap” (2010). I 2011 startet al-Kubaisi bloggen opplystemuslimer.no med støtte fra stiftelsen Fritt Ord.

Ordstyrer:

Jon Hustad (f. 1968)
Norsk forfatter og journalist. Hustad har blant annet skrevet boken ”Varsleren” (2006). Han har tidligere jobbet i Klassekampen og Morgenbladet. I dag arbeider Hustad som journalist i Dag og Tid.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂