Kommentar

-Er nok en uavhengig motkultur i ferd med å suges opp av definisjonsmakten? Morgenbladet sveiper innom bloggsfæren i siste utgave og ser på de etablerte medienes forsøk på å erobre dette feltet. «Anarkiet» som bloggsfæren lever under, vil antagelig ikke ha samme rom innen etablerte organisasjoner som har flere hensyn å ta. Men oppfatningene er ulike. Bloggeren Bjørn Stærk (Bjørn Stærk Blog), som selv skriver for Dagblad-bloggen, mener det er et første skritt i riktig retning. Hans Rustad, Document.no, mener det kan ses på som et forsøk på å passivisere og nøytralisere et fenomen som truer den etablerte mediemakten.

De etablerte mediene nøyer seg ikke med å være etablerte medier. Nå vil de gjerne være motkulturelle bloggere i tillegg.
Blogg er den nye rocken. Og i et mer eller mindre grasiøst forsøk på å snakke ungdommens språk, prøver de etablerte mediene nå å tilpasse seg – eller erobre – sjangeren.
Dagbladet har allerede i flere år latt sine egne medarbeidere publisere kåseriaktige nettdagbøker. De siste månedene har avisen også hanket inn en rekke av Norges mest profilerte bloggere til å skrive om politikk under Dagbladet.nos paraply. I VG har blogg-bonanzaen fått et annet uttrykk: Der har sjangeren rykket helt inn i papiravisen. Siden slutten av mai trykkes den såkalte «VG-bloggen», forfattet av en av avisens journalister, daglig på side 3. Teksten gjør sitt beste for å ligne på en internettside, med uthevede ord som etteraper hypertekstens lenkesystem. For øvrig gjenfinner man den samme kommentaren på VG.no, da med reelle lenker til bakgrunnsinformasjon og fortløpende kommentarer fra leserne.

Bloggosfæren invaderes