Trykkefrihedsselskabet holdt 11. september konferanse med humor og satire som tema. Mark Steyn, den kjente canadiske kommentator, fikk årets Trykkefrihedspris. Med var også Lars Vilks, Farshad Kholgi og Shabana Rehman. Danskene har stor sans for Shabana.

Steyn var dog stjernen. Steyn er uhyre produktiv og kunnskapsrik. Hans oppgave er å si det journalistene og kommentatorene allerede vet fra før, men ikke tør tenke, langt mindre skrive. Steyn var intervjuet på Deadline i DR 2 samme kveld. Her fortalte Steyn om de demografiske endringer som er på gang i Europa og som uvegerlig vil gå sin gang. Muslimer vil i løpet av noen ganske få år bli så mange at de får innflytelse på styre og stell og hverdagen i de landene de bor. I flere europeiske storbyer er det allerede tilfelle. Men hittil har de i liten grad vært representert. Det vil måtte endre seg. Karen Jespersen og Ralf Pittelkow gjør dette til et hovedpoeng i sin nye bok: Islams magt. Europas nye virkelighed. Vi står foran en tredje bølge, der muslimer for alvor vil gjøre seg gjeldende, fra topp til bunn i samfunnet. Den europeiske eliten som har startet det flerkulturelle prosjektet ønsker ikke å høre om det. Den benekter realitetene, og fortsetter å messe det samme flerkulturelle litaniet.

Ytringsfriheten er truet som konsekvens av dette eksperimentet. Kunstnere som Lars Vilks er brysomme fordi de minner eliten om prisen for deres eksperiment. De velger heller å gi ham skylden for at han overfalles.

Lars Vilks snakker om kunst og ytringsfrihet i Documents Venner torsdag 23. september kl. 1900, i Oslo Militære Samfund, Myntgata 3. Påmelding document.kontakt@gmail.com

Bildet: Lars Vilks, Shabana Rehman, Farshad Kholgi og Mark Steyn

foto: Snaphanen.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂