Innenriks

Per Edgar Kokkvold skriver om terroren i Europa. Islamister står bak og de vil ramme oss igjen. Overskriften lyder Neste gang ondskapen rammer oss. En annen overskrift kunne være Islamistisk terror skal ta flere liv i Europa.

Kokkvold beskriver alvoret og igjen hører vi om det store flertallet av muslimer. De som er lovlydige og fredelige. Han sier også at terrorfaren er underkommunisert.

Mange av oss andre lurer på hvorfor så mange unge muslimer blir ekstremister? Hvorfor prates det ikke om at det har vært en ønsket utvikling fra samfunnets elite at islam skal ha innpass i Europa? Enda vi får servert i klare ord at vi må leve med terroren fra islamister, så må vi ikke tro at islam er noe annet enn fred. Bildene vi det siste døgnet har sett blant annet fra Niger forteller noe annet. Kirker settes i brann på grunn av karikaturer tegnet i Frankrike. Hva er egentlig mainstream islam?

Terrorfaren er ikke, som enkelte vil ha det til, hausset opp av mediene. Det er riktigere å si at trusselen fra voldelige islamister er underkommunisert, av frykt for at realitetene skal ramme det store, store flertall av fredelige, lovlydige muslimer. Derfor fikk radikale islamistiske miljøer i årevis lov å operere ved europeiske universiteter, og derfor så man gjennom fingrene med imamer og hatpredikanter som omgjorde enkelte britiske moskeer til selvmordsfabrikker.

Kokkvold ber oss holde fatningen. Hvor lett er det å holde fatningen når folk slaktes ned for fote i redaksjonslokaler, soldater halshugges, politiet blir møtt av kraftige skuddsalver av personer utkledd som politi, Pediga må avlyse sin marsj på grunn av trusler og det sies at islamistene ønsker blant annet å kapre busser.

Det skal ikke mange slike hendelser til før folk mister fatningen. Utryggheten vil bre seg raskt. Ikke glem å beholde fatningen. Hvem gjør det når kniven bokstavelig talt ligger på strupen?

Kampen mot terror må føres på mange plan, men alltid på rettsstatens grunn. Kampen for å vinne de voldelige islamistenes bakland i Europa for siviliserte verdier må utkjempes med besluttsomhet, men også med klokskap og forstand. Da er det bedre at vi er forberedt på den terror som vil komme og derfor tar den med fatning, enn at panikken brer seg neste gang Djevelen slår.

Det er lett å overreagere når terroren rammer, fristende å innføre unntakslover og krigslignende tiltak, som situasjonen – som riktignok er alvorlig – likevel ikke krever. Det viktigste er at vi hegner om de friheter terroristene forakter.

Når folk drepes med kaldt blod er det vanskelig å forstå at ord og frihet er det beste motangrep.

http://www.aftenposten.no/meninger/kommentarer/Per-Edgar-Kokkvold-Neste-gang-ondskapen-rammer-oss-7863424.html

Les også

-
-
-
-
-

Les også