Innenriks

Stig Frøland kommer med klar tale i Dagbladet. Det å kalle Jonas Gahr Støre modig er feil.

I Dagbladet 13. januar refser Per Fugelli redaktører og journalister som etter massakren i Paris har stått opp for ytringsfriheten. Han forsøker å latterliggjøre dem som «hvite riddere, nesten korsfarere» som er motivert av en «form for fanatisme», og han «aner» også en viss hevnlyst

—-

Som motsetning til medienes kompromissløse holdning til ytringsfriheten hyller Fugelli «den modige Jonas Gahr Støre» fordi han «antyder at offensisv blasfemi ikke er å anbefale». Er det noen aktør i denne debatten som ikke kan assosieres med mot, er det imidlertid Støre. Hans holdning i 2006 da karikaturstriden raste, var prototypen på feighet og unnfallenhet.

—-

Direkte komisk blir Fugelli når han i sin hyllest til Støre finner det naturlig å hente inn Sokrates som ba oss om å «være edru blant rasende» når «fare truer og hysteri er i anmarsj». Jeg vil her anbefale Fugelli å friske opp sitt pensum til forberedende prøve i filosofi. Han vi da finne at Sokrates er en av de mest berømte historiske skikkelser som har måttet bøte med livet for blasfemi på grunn av uredde ytringer. Bortsett fra forkjærligheten for dialog er likheten med Støre lite påfallende.

De anstendige gutmenschen mangler mot. Mot til å stå opp for våre verdier.

http://www.dagbladet.no/2015/01/15/kultur/meninger/kronikk/debatt/sokrates/37181836/