Nytt

Bernard Holtrop, som tegner for Charlie Hebdo under navnet Willem, er kvalm av alle som nå sier de er bladets venner. Hvor var de da bladet ble beskyldt for å misbruke ytringsfriheten?

Likevel er Willem glad hvis folk nå får øynene opp for at ytringsfriheten er i fare.

– Vi har fået en række nye venner som paven, dronning Elizabeth og Ruslands præsident Vladimir Putin. Det får mig til at le, siger Bernard Holtrop, hvis kunstnernavn er Willem, til den hollandske dagblad Volkskrant i et interview, der er offentliggjort lørdag.

Frankrigs yderliggående Front National-leder Marine Le Pen er glad for, at islamisterne begyndte at skyde over alt, siger den 73-årige Willem, der har boet mange år i Paris, og som også tegner for den venstreorienterede franske avis Libération.

– Vi kaster op over alle disse mennesker, der pludselig siger, at de er vores venner, tilføjer han som en kommentar til den globale støtte til magasinet.

ritzau