Den danske islamisten Omar Saad kuppet sin lokale borettslagsforening som bestyrer 384 leiligheter i Islandshøjparken i den lille byen Nivå litt nord for København. På generalforsamlingen 3. februar dukket det opp mange beboere som normalt ikke deltar i aktiviteter i nærområdet. Alle hadde de møtt opp for å støtte Omar Saad som ny formann.

– Hov, hvad er der lige i gære her? Jeg tænkte bare, så er løbet kørt, husker den nu tidligere kasserer Kirsten Kragh.

Den lokale folketingskandidaten Mette Thiesen er blitt hengt ut i sosiale medier fordi hun gikk imot Omar Saad. Hun stiller for de Konservative og har kastet seg inn i kampen om å få en ekstraordinær generalforsamling da hun er overbevist om at Omar Saad tilranet seg makten med ufine metoder.

– Generalforsamlingen var et reelt kup, understreger hun med henvisning til beretninger fra beboere om for mange stemmesedler og den generelle kaotiske stemning ved generalforsamlingen.

maxresdefault

Omar har sitt eget flagg.

Omar Saad er medlem av Hizb-ut Tahrir og er tilhenger av det Islamske Kalifatet. Han slår fast at dette ikke har noe med beboerforeningen å gjøre.

– Jeg stillede op som formand, fordi jeg blev opfordret til det af mange beboere, og jeg vil arbejde for, at folk føler sig godt tilpas og er glade for at bo i Islandshøjparken.

– Min politiske holdning har ikke noget med sagen at gøre og får ingen indflydelse på arbejdet som formand, siger Omar Saad, der blev valgt som formand i begyndelsen af februar, til Frederiksborg Amts Avis.

Ikke langt unna, i borettslaget Egedalsvænge i Kokkedal, besluttet den nye ledergruppen å kutte ut juletreet. Konflikten som fulgte mellom dansker og innvandrere endte med at den tidligere formannen fikk en sten gjennom vinduet.

Det ser mørkt ut for den tradisjonelle fastelavnsfesten i Islandshøjparken. En av de første beslutningene borettslagsrådet har foretatt er å si opp avtalen med den kristne organisasjoenen Frelsenes Hær som leide et lokale. Forklaringen lød:  Bestyrelsen af princip ‘ikke ønsker, at organisationer udefra kan komme foran beboere, der har et behov for at leje lokalet.’

Den forklaringen gir ikke beboer Jørn Skøld mye for:

– Det lugter af, at de er blevet smidt ud, fordi det er en kristen organisation, der låner lokalerne, siger han.

Dansker er glade i sitt flagg. Men nå er det slutt på at borettslaget heiser flagget i Islandshøjparken. Hittil har det vært deres oppgave å heise flagget på merkedager og fødselsdager, men nå er det blitt meldt at folk får selv komme å hente flagget inne på kontoret hvis de vil heise det. Flere av beboerne mener at det skyldes at den nye bestyrelsen ikke vil røre ved det danske flagget. Omar Saad uttaler:

“Jeg har ingen kommentar til sagen. Beboerne får selv besked. De ved godt præcist, hvordan de skal få deres flag op og realisere andre aktiviteter i bebebyggelsen,” siger det fremtrædende Hizb ut-Tahrir medlem til Ekstra Bladet og fortsætter:

“Jeg er ikke interesseret i, at Danmark skal involveres i et flag i en bebyggelse i Nordsjælland. I prøver at gøre det til en symbolsk kamp om Danmark.”

Ja, der traff han spikeren på hodet: Dette er i sannhet en symbolsk kamp om Danmark.

Dansk Radio  Den Korte Avis