Kommentar

En stor del af Politikens spalteplads går til lange artikler om ulykkelige indvandrere og afviste asylansøgere og specielt deres fotogene børn, hvis portrætter ofte fylder halve og hele sider. Når det derimod drejer sig om danske børn, der er blevet ramt af en hård skæbne, skal man hen til læserbrevene. F.eks. et af forhenværende skolelærer Helle Zielinski, der er ked af det, fordi hendes 19-årige søn nu for tredje gang er blevet overfaldet af indvandrerdrenge. Nu ligger han i sengen uden tænder med hjernerystelse og i chok efter at have begået den store fejl at kikke på en indvandrer. Han skal være glad for, at det kun er tænderne, han har mistet, skriver hans mor.
Tidligere har han oplevet at blive jagtet gennem Fælledparken af en horde 13-14-årige indvandrerdrenge med knive. Han er også blevet truet med kniv i Kongens Have og har set sine venner blive slået ned med flasker, blive plyndret og forulempet af folk, som fru Zielinski betegner som »højeksplosive psykopater af anden etnisk herkomst«. Hun er træt af at sidde hos kriminalpolitiet og indgive anmeldelser. Og hun bliver rasende, da betjentene fortæller hende, at der i weekenden har været 15 overfald i den indre by, og at indvandrerdrengene tegner sig for de 14.
Desværre er sønnen begyndt at »hade perkere«. Det gælder dog ikke hans mor. Hun hader derimod den hetz, der kører mod muslimer. Mange af dem har haft en svær opvækst, og det skal der rettes op på, ved at man investerer de penge, der skal til for at »løse situationen«.
Selv om Politikens læserbrevsskribent således har oplevet meget ondt, kan hun i det mindste glæde sig over at kende vejen ud af problemerne. Vold forårsages af pengemangel – som hun dagligt kan læse i sin avis.

Av Lars Hedegaard, leder av Trykkefrihedsselskapet
kommentar i Berlingske

Les også

-
-
-
-
-
-

Les også