Pippi Langstrømpe skal igjen vises på svensk TV. Men det må oppdateringer til, fordi den opprinnelige serien fra 1969 er nå støtende for mange svenske barn.

52

Referanser til «negerkonge» klippes vekk og det samme gjøres med scenen hvor Pippi strekker huden rundt øynene for å være kineser.

”– Vi ser att målgruppen är barnpubliken och vi tror att det kan upplevas sårande eller nedsättande för barn som ser och hör det här, säger Paulette Rosas Hott, försäljningschef för program och licensiering på SVT.

pippispappa-630x419

Pippi med sin (neger)konge far Efraim Langstrømpe

Karakteren Efraim Langstrømpe er basert på Carl Emil Petterson (1875-1937), som forliste utenfor Tabar Island, bygde seg opp som lokal forretningsmann og til slutt giftet seg med den lokale høvdingdatteren, ifølge Filtermagasin.no.

SVT