Nytt

Torsdag ettermiddag ble en gruppe svenske pensjonister angrepet av barn som kastet stein på dem og skrek skjellsord til dem utenfor lokalet hvor de spiller bingo i Kronogården i Trollhättan. Ifølge lederen av pensjonistforeningen så har trakasseringen pågått i flere år. Ungdommene har slått i stykker over 20 vindusruter, bare i år, sier lederen Ove Blomryd.

– Det känns för jävligt. Vi kan inte påminna om oss att vi har haft någon konflikt med dessa ungdomar. Vi vill bara att de ska sluta förstöra och trakassera, sier han.

Hendelsene er blitt politianmeldt og et sikkerhetsvaktselskap er blitt benyttet, men man har ikke fått bukt med de trakasserende barna. Vi må ha hjelp til å beskytte oss, sier Blomryd:

– Vi älskar lokalerna, det finns massa parkeringsplatser, vi är ju över 200 medlemmar och det kommer väldigt många på våra träffar. Vi kommer att vara kvar i lokalen då våra medlemmar är beroende av den, men vi måste ha hjälp att skydda oss. Vi är ju över 200 medlemmar, sier Lars-Ove Blomryd.

I en video som ble publisert på Facebook kunne man se flere barn utenfor lokalet. I videoen hører man at de skriker «hore». Videoen ble fjernet av Facebook, men du kan se den på nettsiden til Nyheteridag.

Kommunikasjonssjef for Trollhättan by sier at de vil kontakte de foresatte.

– Det som vi gör nu är att vi försöker identifiera barnen och kontakta vårdnadshavare för att kalla till samtal, säger Vivian Kostadius, kommunikationschef på Trollhättan stad, till P4 Väst.

SVT    Sverigesradio