Skjermbilde fra SVT, med bilde av det man fremstiller som et «typisk offer for æresvold» . 

Svenske SVT er enda mer politisk korrekt enn norske NRK, og bruker en blond jente som «typisk eksempel» på et offer for æresvold. I sosiale medier blir statskanalen utskjelt av seere, og det spares ikke på kruttet.

I politisk korrekte medier er det for tiden «om å gjøre» å fylle opp det meste av programmer, roller og funksjoner med mennesker av ikke-nordisk herkomst. – Se, så flerkulturelle vi er!

Men så finnes det faktisk unntak også, nemlig når man skal illustrere negativt ladede roller og situasjoner. Da gjelder det for all del å unngå at noen med afrikansk eller asiatisk utseende figurerer, dette er mennesker som helst bare skal opptre i positive sammenhenger.

Så når svenske SVT (tilsvarer norske NRK) lager et program om æresvold mot kvinner, hva gjør man da? Hvem skal illustrere offeret for slik vold? Jo, naturligvis så finner man en jente med tradisjonelt, «ursvensk» utseende; blond og blåøyd.

Fria Tider forteller om saken.

SVT illustrerar sitt reportage om barn som utsätts för hedersvåld med en bild på en blondin med blåa ögon.

Meningen er antagelig at seerne skal tro at man dette er et «typisk eksempel» på hvem som utsettes for æresvold i Sverige. Dette til tross for at slike overgrep så å si utelukkende finner sted i innvandrermiljøer, der jenter ser alt annet enn blonde og blåøyde ut.

Men dette er selvsagt så dumt og hodeløst at ingen biter på det. Det eneste SVT oppnår, er å fremstå som politisk korrekte og direkte tåpelige, noe også seerne klart gir uttrykk for i tilbakemeldinger i sosiale medier.

SVTs side om programmet nevnes ikke ordet innvandrer eller fremmedkulturelle en eneste gang. Dette har visst ingenting med bakgrunn å gjøre. I det lille filmklippet som vises, hører man riktignok at det prates gebrokkent svensk fra et offer man ikke kan se, men det er alt som har med virkeligheten å gjøre.

Fria Tider skriver:

SVT:s nya granskning visar att mer 15 procent av de barn som idag omhändertas av socialtjänsten på grund av familjeförhållanden är utsatta för hedersvåld.

Det rör sig ofta om tonårsflickor som blir misshandlade och ibland torterade av sina föräldrar för att de beter sig för mycket som svenskar.

Men trots att det hela är ett tredje världen-problem som kommit till Sverige via invandring väljer SVT att använda en blond och blåögd flicka som illustration till sitt reportage.

Dette vekker sinne i sosiale medier, og det brukes temmelig sterke ord for å karakterisere programskaperne i SVT:

«Varför i helvete illustrerar ni inlägget med svensk tjej? Det är MENA-folk som utövar hedersvåld, era imbecilla dumskallar!» lyder en av många kommentarer från kritiska tittare på Twitter, skriven av användaren Annika Johansson.

«Hej SVT, ni är min politiska motståndare. Bildsättningen är av sådant utstuderat slag att man kan tro att ni använder 1984 som instruktionsbok. Ni är patetiska», skriver en annan person på den sociala mediesajten.

En annan fyller i:

«Bra att ni riktigt zooma in det blåa ögat era verklighetsfrånvända retarder!»

Slik så det ut på Twitter:

 

Les også: 

4500 tilfeller av æresvold i Sverige siste to år

Perfekt julegave, ny bok fra Document forlag, bestill den nå:

 

Mer aktuell enn noensinne, bestill den til jul: 

Kjøp Kents bok her!

Bestill også:
Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.