Det gikk hardt for seg da Nyheter Idag-grunnlegger Chang Frick møtte trolljegeren Frida Boisen i SVT-programmet «Mötet».

I Robert Aschbergs program «Trolljägarna» reiser Frida Boisen rundt og konfronterer personer som har kritisert myndigheter og innvandringen på nettet og i sosiale medier.

Chang Frick er sjefredaktør i Nyheter Idag, som han også var med på å grunnlegge i 2014. Frick har lenge vært kritisk til hvordan de etablerte svenske mediene opptrer mot innvandringskritikere. Han har også skrevet en guide for hvordan man kan «hata och hota journalister på rätt sätt».

Nettopp «hat och hot» var temaet da de to møttes. Frick gikk til et voldsomt angrep på det han beskrev som politisk korrekte svenske journalister. Det ble såpass hett at SVT i sin presentasjon av programmet advarte mot ubehagelige scener.

– De ska få den skiten de utsätter andra för. Journalister som beter sig som svin ska få samma bajskaramell som de utsätter andra för och gör karriär på, och vill vara jättefina. Ja, de ska ha det mulat rätt upp i näsborrarna. Det är rättvisa, sade Frick och viftade med näven.

Frida Boisen svarade att hon tyckte att det lät våldsamt när han sade så och samtidigt viftade med näven. Chang Frick svarade:

– Jag vet exakt vilka jävla kräk som finns i svensk media. Riktiga jävla äckliga svin. De ska få tillbaka precis det de utsätter andra för. Allt det du reagerar mot har dina kollegor gjort mot folk för att de har haft fel åsikt. De tyckte något tidigare innan det var tillåtet.

Du kan se hele sendingen på 14 minutter nedenfor.

SVT Play: «Møtet»
Fria Tider

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂