Svenske Josefin ble utsatt for langvarig og brutal vold av sin irakiske kjæreste. Nå bruker svenske aviser saken til å lange ut mot «svenska mäns våld mot kvinnor» og kvinnehatet i samfunnet.

Det nevnes overhodet ikke at mannen er innvandrer, påpeker Samhällsnytt.

Torsdag skrev Dagens Nyheter om 25-årige «Josefin» (ikke hennes virkelige navn), som var utsatt for partnervold. DN skriver ingenting om at voldsmannen som har slått henne helseløs, er innvandrer fra Irak.

DN: «kvinnohat i vårt samhälle»

I stedet fokuserer avisen på hva de kaller et «kvinnohat i vårt samhälle». Videre skriver de at de publiserer bilder av Josefins skader for å gjøre det «möjligt att förstå våldets omfattning och grymhet».

Samhällsnytt avslører i dag at Josefins torturist er 35-årige Omar Abumghaiseeb fra Bagdad, Irak. Omar har oppgitt til svenske myndigheter at han invandret fra Syria og er folkeregistrert i september 2009.

Omar ble svensk statsborger i 2015. Han har blant annet jobbet i hjemmehjelpen og Migrationsverket.

Sykehuset varslet politiet

12. september ankom Josefin Södersjukhuset i Stockholm sterkt forslått og med mengder av synlige skader i ansiktet, i et øye, på armene, ryggen, bena, brystene og avrevet hår. Josefin forklarte skadene med at hun «ramlat i en trappa då hon burit lådor med tunga verktyg».

Sykehuspersonalet trodde ikke på historien og varslet politiet.

Politiet mistenkte Omar, som hadde mange rifter og skader på hendene, for å ha mishandlet Josefin.

Mishandlingen viste seg å ha pågått i lengre tid.

I avhør var Omar fåmælt. Via tolk forklarte han at Josefin hadde «blivit påverkad av muslimska pilgrimer», og at hun deretter har begynt å skade seg selv.

Han påstod også at hun er interessert i terrororganisasjonen Islamsk stat og er blitt inspirert av deres videoklipp på internett.

Senere erkjenner Omar at han har slått Josefin med blant annet et aluminiumsrør, men innrømmer ikke noe ut over dét.

Ville brenne Josefin levende

Josefin har fortalt politiet at Omar planla å helle bensin på henne og brenne henne. Fra politiavhøret:

Kan ikke utvises

Nylig ble Omar av Nacka tingsrätt dømt til åtte års fengsel for grov mishandling og trusler. I tillegg ble han dømt til å betale Josefin 218.250 kroner i erstatning.

Han kan imidlertid ikke utvises, siden han ble svensk statsborger i 2015.

Aftonbladet: «Svenska män, sluta slå kvinnorna ni lever med»

Etter Dagens Nyheters intervju med Josefin skrev journalisten Frida Boisen – ifølge Samhällsnytt kjent for SD-fiendtlige artikler, og trakasserier i TV3-programmet Trolljägarna sammen med Robert Aschberg – en kommentar i Aftonbladet.

Her skrev hun om «svenska män» som mishandler sine partnere.

I artikkelen skriver Boisen også om 17-årige Wilma, som nylig ble bekreftet død. Hun nevner ikke at hennes utenlandske kjæreste, også han iraker, er siktet for å ha drept henne.

Frida Boisen mener at det handler om «svenska män» som utsetter kvinner for vold:

”Kvinnans kropp på rättegångsbilderna är gul och blå. Inte för att hon är insvept i svenska flaggan, utan för att hon i åratal har misshandlats svårt av sin sambo. Det räcker nu, Sverige. Det räcker nu, svenska män. Sluta misshandla dem ni lever med, ska ta hand om, säger att ni älskar.”

OBS: Vi advarer mot sterke bilder under

 
Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!