Tishko Ahmed og kjæresten som ble drept, Wilma Andersson. Foto: Privat/Samhällsnytt

Tishko Ahmed (23) ble mandag dømt til livsvarig fengsel for parteringsdrapet på kjæresten Wilma Andersson (17) i Uddevalla i november i fjor. Den rettspsykiatriske undersøkelsen konkluderte med at han ikke var sinnslidende, men at han har narsissistiske trekk.

Uddevalla tingsrätt avgjorde själva skuldfrågan redan för en dryg månad sedan men utdömde inte någon påföljd i avvaktan på resultatet från en rättspsykiatrisk undersökning. Nyligen kom utlåtandet som slår fast att Tishko inte anses lida av sådan störning att han inte kan dömas till fängelse. (Samhällsnytt)

NTB skriver om dommen, men unnlater konsekvent å nevne mannens utenlandske bakgrunn. Sammen med sin far kom han til Sverige sammen fra den kurdiske regionen i Irak, i 2001. De fikk avslag på sine asylsøknader, og skulle egentlig utvises i januar 2007. Men i 2014 fikk de svensk statsborgerskap på rekordtid.

Blant bevisene mot 23-åringen er en kroppsdel som ble funnet i gjemt i leiligheten der paret bodde, samt blodspor. Naboer hørte dessuten krangling og skrik fra leiligheten samme dag som jenta forsvant.

Dommen falt i tingretten i Uddevalla mandag. Mannen har nektet seg skyldig og har tidligere sagt at han vil anke en eventuell dom.

Kraftig vold
Tingretten fastslår i dommen at det ikke finnes noen formildende omstendigheter for 23-åringen. Drapet ble begått med kraftig vold, og forløpet dro ut i tid.

Dessuten behandlet han liket på en krenkende måte. Kun én kroppsdel er blitt funnet, gjemt i leiligheten. Det at resten av levningene ikke er funnet, anses å bidra til fortsatt lidelse for jentas pårørende, står det i en pressemelding fra tingretten.

Mannen er også dømt til å betale 60.000 kroner i erstatning til hver av Wilmas foreldre, samt til hennes søster. (NTB)

Les også:

Kjøp Islamismen i Sverige her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.