Wilma Andersson fra Lysekil ble bare 17 år. Hennes ansikt har vært på forsiden av de fleste svenske (og noen norske) medier siden hun ble meldt savnet den 14. november. Hele Sverige har lett etter henne. Torsdag kveld gjorde det svenske politiet et funn av en kroppsdel som fortalte at alt håp om å finne henne i live var ute. Hennes venn, en 22 år gammel «pojkvän från Uddevalla», sitter fengslet «på sannolika skäl misstänkt för mord». Kun lesere av alternative svenske medier har fått se bilde og navn av ham. Hovedstrømsmediene vil ikke at almuen skal få vite at han er fra Irak. Fotomontasje: Document

Lørdag holdt folk i Uddevalla og Lysekil minnevaker for bysbarnet, den myrdede 17 år gamle Wilma Andersson. Fredag fant politiet en «kroppsdel», som «gör att det med säkerhet kan konstateras att Wilma Andersson är död.» Tragedien har blitt bredt dekket av både svenske og norske medier, men med få unntak har de færreste funnet det bryet verdt å skrive om kjæresten, som er arrestert og siktet for drap. Han er nemlig ikke svensk.

Wilma forsvant den 14. november, søndag 17. ble hun meldt savnet. «Hele Sverige» lette etter henne og levde lenge i håpet om at  hun kunne bli funnet i live. Fredag ble håpet slukket. Politiet i Sverige hadde gjort et funn:

Under torsdagskvällen den 28 november gjordes fynd som gör att det med säkerhet kan konstateras att Wilma Andersson är död. Polisen har hittat en kroppsdel som gör att det är uteslutet att hon kommer att hittas vid liv. Anhöriga är underrättade om fyndet.

– Vi beklagar djupt att sökandet efter Wilma slutade på detta tragiska sätt. Våra tankar går till flickans familj och vänner, säger kommenderingschef Lars Eckerdal.

Av hänsyn till förundersökningen kommer polisen inte att gå in på vad som har hittats och inte heller var fyndet gjordes.

Dette er jo en tragedie, og det er faktisk vondt å måtte si det, midt oppe i de pårørendes sorg, men tragedien gjøres i mine øyne verre ved at svenske (og norske) hovedstrømsmedier konsekvent unnlater å fortelle at den arresterte og antatte drapsmannen er en 22 år gammel flyktning fra Irak.

Jeg kjenner ikke disse medienes begrunnelser for å unnlate å opplyse om dette. Sannsynligvis vil de si at de ikke ønsker å stigmatisere flyktninger og utlendinger.

Men, ved at de unnlater å opplyse om dette skjer det motsatte! Deres selvpålagte tabu gjør samfunnet dårligere.

  • Spekulasjonene øker.
  • Opprinnelse ikke oppgitt? Neivel, da må det være en utlending som skal beskyttes, tenker folk.
  • Alternative medier som for eksempel Fria tider får fritt spillerom og økt oppslutning, og svekker disse «beskyttende» medienes troverdighet.

Vi ser ikke noe behov for å publisere mannens navn og bilde. Men, vi ser et behov, som også alternative medier i Sverige gjør, for å fortelle at med all sannsynlighet er morderen nok en flyktning som ikke har grenser. Han har krysset utallige grenser for å komme til våre velstandssamfunn. Kom han for å finne trygghet, lettlurte nordiske jenter og et nesten totalt fravær av tabuer, eller kom han av økonomiske grunner.

Vi vet ikke annet enn at medienes, aktivistenes og politikernes unnfallenhet og faktaresistens i omgang med  «flyktninger» som ham har bidratt til at nok et uskyldig liv har gått tapt. Opplysningene om ham går på at han hadde jobb og ble oppfattet som godt integrert. Det sies også at han var «extremt svartsjuk«.

Sosiale medier i Sverige koker av sinne. Innestengt sinne og spekulasjoner. Som denne:

Kanskje hadde ikke sinnet og spekulasjonene blitt mindre om hovedstrømsmediene hadde spilt med åpne kort fra dag en, men da hadde de i det minste utført sitt samfunnsoppdrag.  Kanskje kunne de ha bidratt til å få unge jenter og deres pårørende til å forstå at de må være utrolig forsiktige med, og aller helst unngå forhold til sjalu menn fra kulturer som behandler kvinner som sine egne eiendeler.

Vi i document.no er nemlig så gammeldagse at vi ønsker å opplyse om fakta, også de ubehagelige.

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Les også