Sakset/Fra hofta

Rettsaken etter det stygge drapet på Wilma (17) pågår nå i Sverige. Den tiltalte skal ha sagt at hun fikk som fortjent. 

I kjølvannet av det groteske drapet på 17-årige Wilma Andersson i Sverige, har det fremkommet uhyggelige opplysninger om den tiltalte Ahmed (23) og hans holdninger til det hele. I varetektsfengselet skal han ha kommet med sjokkerende uttalelser.

Om drapet på Wilma skal den tiltalte kurdisk/irakiske ex-kjæresten Tishko Ahmed Shabaz ha sagt følgende til betjentene mens han satt varetektsfengslet:

«Hon fick vad hon förtjänade».

Og han skal ha lagt til:

«…den lilla f… horungen»

Det er Fria Tider som forteller om dette som skal ha blitt uttalt av tiltalte.

«23-årige Tishko Ahmed har enligt en häktesvakt på Uddevallahäktet erkänt att han är skyldig och har även gjort flera andra uppseendeväckande uttalanden», skriver avisen.

Den tiltalte kan senere «ikke huske» å ha sagt dette. Det er dermed ikke bekreftet utover vitneutsagn.

«När Tishko vid förhör konfronteras med häktesvaktens vittnesmål påstår han sig inte minnas att han skulle ha sagt något sådant. – Det kommer inte jag ihåg, säger han.»

Ifølge personal i arresten skal ha også ha tilstått å være ansvarlig for ugjerningen.

«I samtal med häktesvakten ska den mordmisstänkte 23-åringen även ha erkänt att han är skyldig.

– Jag är inte skyldig till mord men dråp, har Tishko Ahmed sagt, enligt häktesvakten på Uddevallahäktet.»

Denne saken er tidligere omtalt i Document, og er en historie som har gjort et dypt og sjokkerende inntrykk på mange svensker. Det vil si, svært mange svensker har faktisk ikke anelse om at hva som har skjedd, i og med at de store mediene har vært nokså sparsomme i sin omtale av saken.

Dog har blant annet Aftonbladet skrevet om saken, og fortalt grusomme detaljer om offerets hode som ble funnet adskilt fra kroppen.

«I stämningsansökan framgår att ex-pojkvännen ”avlägsnat huvudet från Wilma Anderssons kropp och förpackat det i aluminiumfolie samt förvarat det i en resväska” i deras gemensamma bostad», beskriver Aftonbladet.

Aftonbladet passet imidlertid på ikke omtale gjerningsmannen ved navn eller etnisk opphav. Dette må leserne gjette seg til, eller oppsøke alternative medier for å finne ut av. Det er litt som i Norge, bare at i Sverige er det enda verre.

Det skulle vel tatt seg ut om leserne fikk vite at «nya svenskar» står bak noe slikt. Aftonbladet og andre store medier har systematisk gjennom årene fortalt om hvilken fantastisk «gåva» innvandring er for Sverige på alle måter. Kriminalitet som ran, vold, voldtekt og drap har aldri vært trukket frem som noen nevneverdig side av den saken.

Også den svenske avisen Expressen har skrevet om saken, også de uten å gi detaljer om den tiltalte. Men noe har de likevel sagt, for ifølge Expressen skal tiltalte ha vært svært sjalu.

«Han har alltid varit extremt svartsjuk», oppgir avisen, etter samtale med hans klassekamerater på skolen.

Tishko Ahmed fikk svensk statsborgerskap i 2014, etter å ha vært i landet siden 2006. Med fasit i hånd kan det diskuteres hvor gunstig akkurat den tildelingen av statsborgerskap var for Sverige.

Her i Norge har saken knapt vært nevnt av andre enn Document og et fåtall andre medier. De store mediene har innarbeidet en underlig vane med å sensurere alt av innvandreres befatning med kriminalitet. Man forsøker å gjøre det til et ikke-tema.

Man tror visst det er bestå skjule sannheten for sine lesere, og at det er noe som inngår i det «samfunnsoppdraget»  man liker å snakke om at pressen har.

Hendelser som ikke fremmer «de gode holdningene» til blant annet innvandring, tildekkes og fordreies systematisk. Slikt«har ikke skjedd» for disse medienes vedkommende. Wilmas skjebne havnet i denne siste kategorien hos norske redaksjoner.

Noen i pressen bør snart spørre seg selv om hva de egentlig holder på med.

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Les også